Elvir Padalović


Politika

09.12.2019

Desk / Fotelje se polako popunjavaju: Ovako će izgledati Savjet ministara BiH.Donosimo imena budućih ministara

Elvir Padalović

Više manje, poznata su imena svih ministara u Savjetu ministara BiH, međutim, kako saznaje BUKA iz dobro obaviještenih izvora, u SDA nisu svi zadovoljni ovakvom podjelom ministarstava.

Vijesti

09.12.2019

Svijet / Estonija ima najpametniju djecu u Evropi: Pročitajte pet ciljeva njihove strategije učenja

Elvir Padalović

Estonija je jedna od najmanjih evropskih zemalja i među najrjeđe naseljenim državama

Buka desk

27.11.2019

Desk / Grad Mostar kupuje automobil u iznosu od 125 000 KM, opština Kalinovik od skoro 60 000 KM

Elvir Padalović

Timovi monitora Fonda otvoreno društvo BiH, Transparency International BiH, UG Tender Banja Luka i Razvojne agencije EDA Banja Luka predstavili su danas u Banjaluci nalaze do kojih su došli monitoringom javnih nabavki u BiH tokom 2019. godine.

Buka desk

25.11.2019

Desk / Opozicionari se pitaju kakav vazduh dišemo u Banjaluci. Iz Instituta objasnili kako se mjeri kvalitet

Elvir Padalović

Banjalučki opozicionari Mirna Savić Banjac i Saša Lazić danas su u Banjaluci održali konferenciju za medije povodom mjerenja kvaliteta vazduha u Banjaluci i objavljivanja rezultata na sajtu Gradske uprave.

Društvo

25.11.2019

Desk / PROTIV MAJKE, AKTIVISTA, GRAĐANA, POLITIČARA: Ovo su sva suđenja do kraja 2019.godine protiv Banjalučana zbog slučaja "Dragičević", sutra počinje jedno

Elvir Padalović

Protesti zbog neriješenog ubistva mladića Davida Dragičevića dobijaju svoj epilog u vidu suđenja protiv onih koji su na tim protestima učestvovali.

Ekonomija

18.11.2019

Ekonomija / Trideset godina od pada komunizma: Najduže i najbolje se živi u jednoj bivšoj jugoslovenskoj republici, imaju najveće plate od svih

Elvir Padalović

Prije trideset godina srušio se Berlinski zid, a s njim je i podjela Evrope na kapitalistički zapad i komunistički istok.

Vijesti

16.11.2019

Svijet / Više od 200.000 Čeha protiv vlasti u Pragu!

Elvir Padalović

Na demonstracijama u Pragu skupilo se minimalno četvrt miliona ljudi Prema informacijama iz policije, više od 200 000 Čeha trenutno protestuje u Pragu. Organizatori tvrde ima nas 300 000!

Politika

14.11.2019

Desk / ZASAD NIŠTA OD BESPLATNIH UDŽBENIKA?: Vlada Republike Srpske ne poštuje zaključke Narodne skupštine, tvrdi narodni poslanik Gordana Vidović

Elvir Padalović

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske danas se oglasila povodom odgovora koji je dobila od Ministarsta prosvjete i kulture u vezi sa besplatnim udženicima.

Vijesti

13.11.2019

Svijet / Milion Čeha će protestovati širom svijeta protiv premijera: Vratimo vjeru u pravnu državu i demokratiju!

Elvir Padalović

16. novembra 2019. u 14h. češki građani okupiće se na Letnoj, najvećem javnom prostoru u Češkoj, kao i širom svijeta, kako bi zajedno stali u odbranu demokratije.

Buka desk

13.11.2019

Desk / Privredni sud u Banjaluci poništio još četiri odluke Vanredne skupštine akcionara banjalučke Toplane

Elvir Padalović

Okružni privredni sud Banjaluka donio je prvostepenu presudu kojom se poništavaju četiri odluke vanredne skupštine akcionara a.d.,,Toplana,, Banjaluka iz 29.01.2018 godine kao nezakonite, saznaje BUKA

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.