Ernest Bučinski


Društvo

17.09.2020

ODMORI U BIH / Buka magazin u posjeti Tjentištu i Trebinju: Osjetite duh naše herojske prošlosti i ljepote Grada Sunca

Ernest Bučinski

Novinarskoj ekspediciji FAM trip „Odmori u BiH” koja je po četvrti put obilazila gradove i najljepše lokacije Bosne i Hercegovine u cilju promocije turističkog potencijala naše države ovaj put se priključio i novinar BUKA magazina

Buka desk

08.09.2020

Desk / Muzičar i pisac Nenad Baraković za BUKU: Bitno je da uža okolina počne da te pljuje, kada te hvale naje.ao si!

Ernest Bučinski

"Bitno je da uža okolina počne da te pljuje. To je znak da dobro radiš, šta god to bilo. Kad počnu da te hvale, najebao si. Sva sreća pa nikad nisam bio dupelizac, pa da preko uvlačenja u nečije dupe pokušavam naći put do njegovog srca..."

Tema

03.09.2020

POEZIJA / Pjesnikinja Danijela Regojević za BUKU: Poezija je najsvetiji oblik stvaranja

Ernest Bučinski

Pored pisanja, njena sfera interesovanja su filozofija i metafizika, kao i strast prema muzici, ponajviše džezu i rokenrolu.

Društvo

01.09.2020

Desk / Profesor ustavnog prava Nedim Ademović za BUKU: Govor mržnje je došao prvo od države i javnih dužnosnika

Ernest Bučinski

Govor mržnje dijeli ljude na „njihove“ i „naše“. Takav odnos se onda prenosi na društvo, a sa društva se opet vraća, kao bumerang, ali u još jačoj formi, na državu, u državne institucije. I, tako, opet u krug...

Društvo

29.08.2020

BANJALUKA / Rokaj u novu školsku godinu: Mladi Banjalučani svirali rok u centru Banjaluke (FOTO)

Ernest Bučinski

Dragan Moconja koji je predavač gitare na MMS-u rekao je da se raduje ovakvim događajima, jer su koncerti i nastupanja muzičara marginalizovani i onemogućeni zbog pantemije korona virusa.

Intervju

29.08.2020

Desk / RAMBO AMADEUS za BUKU: Znanje je sloboda, glupost je zaraznija od korone

Ernest Bučinski

"Riječi su doživjele inflaciju, služe samo za manipulisanje. Više vrijedi jedno domaćinstvo koje ima svoje solarne panele, ribnjak, koze, kokoške, baštu, seoski turizam, nego trošiti riječi i energiju na ono što ne valja"

Tema

13.08.2020

BUKA INTERVJU / Pisac Almin Kaplan za BUKU: Ne bih preživio još jedan rat

Ernest Bučinski

Sasvim je logično da ovdašnja umjetnost govori o ratu, jer je rat u našim životima prisutan i dan-danas. Baviti se ratom znači baviti se životom u izmijenjenim okolnostima i od toga ne treba praviti bauk.

Intervju

10.08.2020

BUKA INTERVJU / Glumac Zlatan Vidović za BUKU: Jaka kultura zahtijeva ozbiljnu strategiju, a naša kultura je odavno na rasprodaji

Ernest Bučinski

Kada bismo nabrajali uloge, koje je u zadnje dvije godine odigrao, s pravom možemo reći da je karijera banjalučkog glumca Zlatana Vidovića ušla u fazu stalnog i ozbiljnog napredovanja.

Intervju

27.07.2020

BUKA INTERVJU / Banjalučki bend REVOLT za BUKU: Okrenuli smo se nezavršenom poslu koji smo trebali ranije uraditi

Ernest Bučinski

Banjalučki alter rok sastav Revolt nakon deset godina pauze ponovo se aktivirao, ušavši u studio i snimivši odlične pjesme: Zemlja, Antagonist, Snovi, a trenutno rade na snimanju pjesme Bijes je dar.

Intervju

20.07.2020

INTERVJU / Boris Leiner za BUKU: Johnny Štulić je vodio Azru čeličnom rukom, znalo se tko drži visak, a tko cement miješa

Ernest Bučinski

Ime Borisa Leinera duboko je utkano u memoriju istinskim poznavaocima i ljubiteljima Yu rok scene. Ono će vječno krasiti zlatno doba domaćeg rokenrola s početka osamdesetih, zajedno sa desetinama fantastičnih muzičkih autora.

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.