Ivana Stojanov


Region

08.11.2020

STAV / Svima vama koji vičete “neću da nosim masku”

Ivana Stojanov

Verujte u ljubav, hindu boga Šivu, vanzemaljce, reinkarnaciju, da 5G mreža širi koronu, da ćete se izlečiti od neizlečive bolesti ako zagrlite drvo i da su uvek drugi krivi za sve što vas muči

Tema

14.08.2019

VAŠ MOZAK SARAĐUJE / Kako mediji manipulišu mozgom prosječnog čovjeka

Ivana Stojanov

Verujete da vas televizija i ostali mediji redovno lažu i manipulišu? Možda, ali imamo još goru vest - vaš mozak sarađuje s njima, da ne kažemo nama.

Tema

04.10.2018

Trčanje / 5 stvari koje morate da znate pre nego što krenete da trčite

Ivana Stojanov

Trčim godinama i jako mi je zabavno da slušam o čemu pričaju žene koje planiraju da počnu da se bave fizičkom aktivnošću. Nedavno sam shvatila šta je najvažnije da skapiraš pre nego što počneš.

Tema

17.08.2018

Pismo / PISMO BEOGRAĐANKE TIPU IZ SPLITA KOJEG NERVIRA ONO „BRE“: „Nikad ti nećeš shvatiti zašto si BRE glup...“

Ivana Stojanov

„Poštovani šetaču Splitom, mnogo si glup. Sreća pa se na provokacije ne odazivam još od kad mi je osamdesetih teta u radnji preko puta splitske pijace dobacila da ne kupujem hleb nego kruh. Baš kao tada, i sada sam bila zbunjena i ljuta jer šta ti znaš asti gospe?!

Reportaže

13.01.2018

Roberto Savijano / Njega žele likvidirati najveći svjetski mafijaši: Čovjek koji 11 godina živi u mraku

Ivana Stojanov

Roberto Savijano 11 godina živi sa naoružanim obezbeđenjem koje ga čuva od velikog italijanskog zla - kamore. Njegova glava je ucenjena, i svestan je da je zbog raskrinkavanje mafijaških tajni i imena u svojim knjigama, doživotno osuđen na život u ilegali.

Tema

29.12.2017

All the Money in the World / Brutalna istinita priča o najbogatijem čovjeku u istoriji

Ivana Stojanov

Triler Ridlija Skota "All the Money in the World" razotkriva istinitu priču o kidnapovanju Džona Pola Getija III, čiji deda Džej Pol Geti je odbio da plati otkupninu, posle čega mu je stigla koverta sa unukovim isečenim uvom.

Tema

01.09.2017

Odnosi / Maćehi mog sina: Hvala ti što postojiš

Ivana Stojanov

Hoću nešto da kažem svim ženama, majkama koje po difoltu blate, mrze, opanjkavaju, kunu, psuju nove supruge i devojke svojih bivših.

Tema

27.12.2016

Beograd / Rade Šerbedžija: Šta mi je Zoran Radmilović rekao kada je čuo da sam Srbin

Ivana Stojanov

Ovako ide ta priča.

Kolumne

24.12.2016

Kolumna / Pop da mi aminuje abortus? Marš od mene!

Ivana Stojanov

Meni lično prava žena nikada nisu bila sporna. Nisam se nikada osećala inferiorno u odnosu na muškarce, i ne osećam da me je iko ikada tretirao kao drugu ligu ili mi onemogućavao da učim, mislim, radim, zarađujem, odlučujem. Ipak, celo telo mi se vezalo u čvor kad se internetom kao vatra proširila vest da država razmišlja o osnivanju Saveta za borbu protiv abortusa.

Recenzije

22.02.2012

Film o Marini Abramović / Moj cilj: dostići savršeno stanje

Ivana Stojanov

Reditelj prati Marinin rad u toku priprema za najvažniji performans u karijeri - “Umjetnik je prisutan” u Muzeju moderne umjetnosti u Njujorku.

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.