Milovan Matić


Buka desk

29.05.2020

PRAVDA ILI POLITIČKI OBRAČUN / Ovo je zemlja u kojoj su kriminal i korupcija jači od države! Kako će završiti "triple F"?!

Milovan Matić

Federalni premijer Fadil Novalić, direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik “Srebrene maline” Fikret Hodžić sinoć su privedeni i imaju status osumnjičenih u predmetu “Respiratori”.

Buka desk

27.05.2020

INTERVJU / Borenović za BUKU: Dodikovo ponašanje je za Farme! Gadi mi se kad vidim šta rade

Milovan Matić

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović u intervjuu za BUKU objašnjava da je za vrijeme vanrednog stanja otvoren niz afera, od kojih je najveća prisluškivanje poslanika opozicije.

Buka desk

26.05.2020

REKLAMA / Od struje za fudbal 400.000 KM: Elektroprivreda namjestila tendere za Zrinjski i Široki Brijeg!

Milovan Matić

JP Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne odlučila je u vrijeme pandemije virusa korona da plati fudbalskim klubovima Zrinjski i Široki Brijeg po 200.000 KM za reklamiranje.

Buka desk

25.05.2020

DO KAD ĆEMO ČEKATI? / Uvoznik mobilne bolnice: Za dan ili dva završavamo sve! Opozicija tvrdi da se neko “ugradio”

Milovan Matić

Prošlo je više od mjesec i po dana od kad je Vlada Republike Srpake kupila mobilnu bolnicu za 4,2 miliona KM. Za sada je dobila samo šatore na livadi, a ostatk plaćene robe još uvijek je “u vazduhu”.

Buka desk

25.05.2020

KAD ĆEMO NA GLASANJE? / Pomjerili izbore i prekršili Zakon: U CIK-u ne znaju šta rade!

Milovan Matić

Centralna izborna komisija (CIK) odlaganjem izbora u Bosni i Hercegovini za 15. novembar prekršila je Izborni zakon i suprotno odredbama na koje se poziva, bez realnih razloga donijela odluku o kojoj će sada odlučivati Ustavni sud.

Buka desk

21.05.2020

REAKCIJE / Republika Srpska na nogama nakon izjave Dodika: Krivične prijave zbog prisluškivanja poslanika

Milovan Matić

Mnogobrojni predstavnici opozicije danas su reagovali na izjavu Milorada Dodika da se njihoi telefonski razgovori prisluškuju reagovali najavom i podnošenjem krivičnih prijava

Buka desk

24.05.2020

PRISLUŠKIVANJE / Afera Votergejt na bh. način: Državna hajdučija i represija u modernom vremenu!

Milovan Matić

Priznanje Milorada Dodika da sluša telefonske razgovore opozicionara koje mu dostavlja ministar unutrašnjih poslova samo je odraz moderne represije i i urušavanja demokratije putem kriminalnog i antiustavnog djelovanja.

Buka desk

20.05.2020

NSRS / Da li smo spremno dočekali pandemiju: Isplivao sav lopovluk... Nemamo ni stetoskope, ni paštete, ali su milioni potrošeni

Milovan Matić

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske pokazala je koliko je vlast neorganizovano i nespretno pristupila novim uslovima koje je nametnula pandemija virusa korona.

Buka desk

24.05.2020

HITNO / Ko želi da profitira na koroni: Čak 560 ugovora nije objavljeno! Evo kako se nabavlja roba za vrijeme krize

Milovan Matić

U Bosni i Hercegovini je za 50 dana koliko traje vanredno stanje, odnosno situacija izvršeno čak 560 nabavki bez objave postupka, gdje su poslovi direktno sklopljeni sa jednom, unaprijed odabranom firmom.

Buka desk

18.05.2020

INTERVJU / Profesor Milan Blagojević o mjerama u vanrednom stanju: Vlast kršila ustav i pokazala popriličnu nebrigu

Milovan Matić

Profesor ustavnog prava Milan Blagojević za Buka portal tvrdi da je vlast kršila ustav prilikom donošenja uredbi i mjera u svrhu spriječavanja širenja pandemije virusa korona.

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.