Milovan Matić


Buka desk

24.05.2019

ANTIKORUPCIJA / TUŽILAŠTVA I SUDOVI IGNORIŠU KORUPCIJU Dok visoki funkcioneri varaju državu i uzimaju novac, pravosuđe ćuti

Milovan Matić

Tužilaštva i sudovi u BiH su možda i najslabija karika u ukupnom lancu borbe protiv korupcije i teško da se mogu naći argumenti koji bi odbranili nerad i neadekvatne rezultate tih institucija.

Buka desk

23.05.2019

PREDSJEDNICA RS / ŽELJKA CVIJANOVIĆ KUPILA ODLIKOVANJA Iskeširala preko 115.000 KM

Milovan Matić

Građani Republike Sprske ove godine će za nabavku odlikovanja platiti 115.204 KM.

Buka desk

16.05.2019

LOBISTI / LOBIRANJE U SAD I ŠTA OD TOGA IMA RS Do sad potrošili preko 30 miliona. Hoće veću samostalnost! Lobisti traže priliku u usponu desnice

Milovan Matić

Republika Srpska već 10 godina javno i tajno troši milione KM na lobiranje u SAD-u. Ipak, rezultati su tanki ili bolje rečeno nikakvi.

Buka desk

15.05.2019

NAJPLAĆENIJI NERADNICI / BEZOBRAZLUK POLITIČARA Jedni ne rade ništa, dok drugi samo podižu tenzije! Svi zajedno strpali u džep preko milion KM

Milovan Matić

Prema posljednjim službenim podacima, političari u institucijama na nivou BiH zarađuju velike svote iako ništa ne rade.

Buka desk

13.05.2019

PODGRIJAVANJE BOSANSKOG LONCA / OD ASKERA DO VOJNIKA RS: Kada narod nema hljeba da jede, dobije nacionalne igrarije. A pita li neko građane kako je?

Milovan Matić

Nove najave, nove nacionalne tenzije i stari oprobani recept za skretanje priče sa gorućih ekonomskih i opštedruštvenih tema i spinovanje javnosti. 

Buka desk

09.05.2019

ALARMANTNO / OVO JE PORAŽAVAJUĆE Mladi bespomoćni, imaju psihičke posljedice. Čak 64 % ih nema posla! Većina nadu polaže u "vezu" i sreću

Milovan Matić

Mladi u Bosni i Hercegovini ne vide stručnost, sposobnosti i kvalifikacije kao ključne faktore za zapošljavanje, već su većina njih mišljenja da je bitnije imati prijatelje, poznanstva i veze s ljudima na određenim pozicijama ili prosto imati sreće.

Društvo

08.05.2019

JABUČIK / OKUPILI POLJOPRIVREDNIKE IZ MODRIČE, ŠAMCA, GRADAČCA, ODŽAKA... Prave sve što mogu od voća i povrća! Eko zadruga koja pokazuje da se može

Milovan Matić

Tatjana sa svojim kolegama svaki dan preradi po nekoliko hiljada kilograma voća i povrća, te samo radom i upornošću priča jednu od najljepših i najuspješnijih priča iz Modriče.

Društvo

03.05.2019

INTERVJU / SINIŠA VUKELIĆ: Moramo etničko novinarstvo zamijeniti etičkim. Sloboda medija prva na udaru vlasti

Milovan Matić

Povodom Svjetskog dana slobode medija koji se danas obilježava razgovaramo sa novinarima, urednicima i medijskim radnicima o stanju u medijima, slobodi medija i radu u novinarstvu u BiH.

Buka desk

01.05.2019

1. maj / JEDINSTVENA PORUKA, POVEĆAJTE PLATE "Ovdje se poslodavci najbrže bogate, a radnici rade za najniže plate!"

Milovan Matić

1.maj u BiH odavno je postao samo sinonim za dobar roštilj, jer u ovoj zemlji malo je onih koji imaju razloga da praznuju “rad”.

Buka desk

02.05.2019

NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE / PORAŽAVAJUĆE Većina mladih želi da pobjegne iz BiH: Ne tražimo puno! Dajte nam normalnu platu i život dostojan čovjeka

Milovan Matić

Rezultati najnovije Studije o mladima u BiH, koja je obuhvatila 1. 000 mladića i djevojaka u dobi od 14 do 29 godina iz svih krajeva BiH, pokazali su da većina mladih, njih skoro 62 odsto, u manjoj ili većoj mjeri žele napustiti zemlju.

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.