Ernest Bučinski


Društvo

19.03.2020

ИНТЕРВЈУ / Психолог Огњен Тадић за БУКУ: Самоизолација може да нам ојача дух

Ernest Bučinski

Мислим да свака одрасла особа треба имати вјештину уласка и изласка из стања изолације, било да разговарамо о социјалној или психолошкој. Вјештина самоизолације је нарочито корисна у ситуацијама као што тренутна ситуација везана за вирус.

Intervju

13.03.2020

ИНТЕРВЈУ / Писац Игор Маројевић за БУКУ: Свођење писања на менталну терапију је аматеризам

Ernest Bučinski

Лепоте је много мање, а лоших страна много више, ако нећемо много да се лажемо, а проза је истинито лагање. Стога је сразмерно теже приказати лепоту, а не посезати одвећ за патетиком.

Tema

10.03.2020

ИНТЕРВЈУ / Бојан Слачала - АРТАН ЛИЛИ за БУКУ: Наша музика је генерацијски универзална

Ernest Bučinski

Артанци су почетком ове године објавили свој трећи албум "ИИИ", који ће Бањалучанима представити 14. марта у КСБ-у (Клубу студената Бања Лука). Поводом овог концерта разговарали смо с Бојаном Слачала, басистом и фронтменом групе Артан Лили.

Buka desk

02.03.2020

ИНТЕРВЈУ / Радослав Рале Миленковић за БУКУ: Протраћили смо вијекове, а нисмо ни близу друштву које почива на знању и поштењу

Ernest Bučinski

"Оно што је писано на рачун обреновићевске власти, ваљда због тог једног изгубљеног века, звучи као да је писано на рачун моралних наказа и монструма наших дана и актуелних појава нашег разореног друштва."

Intervju

28.02.2020

ИНТЕРВЈУ / Джез гитариста Владимир Тубић: Бањалуци фали модерна академија у којој ће се свирати джез, блуз и рокенрол

Ernest Bučinski

Владимир Тубић врстан је, талентован и перспективан млади джез гитариста из Бањалуке.

Vijesti

21.02.2020

БАЊАЛУКА / Комичари Омер и Миркан вечерас у “Дому омладине”: Ако рачунамо и политичаре, станд уп комичара у БиХ има и превише

Ernest Bučinski

“Дом омладине” вечерас, 21. фебруара, биће мјесто резервисано за смијех и забаву, јер ће на његовој сцени од 20 часова и 30 минута започети наступ два талентована комичара Мирка Комљеновића Миркана из Бањалуке и Мостарца Омера Ходжића.

Tema

18.02.2020

МУЗИКА / Највећи славенски музички фестивал: Млади музичари из БиХ имаће прилику да учествују на престижном фестивалу у Бјелорусији

Ernest Bučinski

Изборно такмичење биће организовано у великој сали "Банског двора" у Бањалуци, у категорији поп пјевача од осамнаест до тридесет и једне године и дјеце од осам до четрнаест година. 

Intervju

17.02.2020

ИНТЕРВЈУ / Психолошка савјетница Тијана Ћуп за БУКУ: Прије уласка у брак обавезно упознајте себе

Ernest Bučinski

Свако од нас би требао прво добро упознати себе, своје жеље, потребе, преференције и вриједности. Када добро познајемо себе, биће нам много лакше да одаберемо партнера чије вриједности, особине и понашање ће одговарати сопственима.

Intervju

14.02.2020

ИНТЕРВЈУ / Жељко Ђурђевић: Власт је увијек штитила подобне пјеснике, а затварала освијештене, храбре и некорумпиране

Ernest Bučinski

Жељко Ђурђевић писац је из Бањалуке, а писањем поезије бави се од основне школе. По струци је машински инжењер, а тренутно студира графички дизајн.

Intervju

10.02.2020

МУЗИКА / Зоран Маринковић – Бјесови за БУКУ: Права слобода је ограничена слобода, апсолутна слобода се лако претвара у хаос

Ernest Bučinski

Деведесете су биле јако тешке за све нас. Нисмо схватали шта нас је снашло, ни чиме смо сво то лудило и бол заслужили. Обневидели и бесни тумарали смо мраком, а Бјесови су својом поетиком, чини ми се, све то питко и прецизно естетизовали.

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.