Gordan Duhaček


Region

17.08.2019

Регион / Скандалозни расизам хрватске дипломаткиње у Берлину: "Хрватска је земља бијелаца"

Gordan Duhaček

ХРВАТСКА дипломаткиња из велепосланства у Берлину Елизабета Мађаревић на Фацебооку шири расистичке, ксенофобне и хомофобне ставове, а њемачкој канцеларки замјера "недостатак властите културе".

Region

09.08.2019

ИНТРЕВЈУ / Млади хрватски Србин: "Ја не желим бити ниједне нације"

Gordan Duhaček

Годишњица Олује сваке године изазива пријепоре на релацији Хрватска-Србија, али и резултира изљевима мржње дијела хрватске јавности према хрватским грађанима српске националности.

Region

20.03.2019

Регион / Јелена Вељача направила је велику ствар за све нас. Свидјело се то неком или не

Gordan Duhaček

У Загребу се у суботу окупило више од пет тисућа људи на просвједу под називом #спасиме, на којему се указивало на проблем насиља, напосе над женама и у обитељи, у хрватском друштву

Kolumne

03.01.2019

Колумна / Што смета хрватске, српске и бошњачке националисте? Правда за Давида

Gordan Duhaček

ПРОТЕСТИ у Бањој Луци на којима грађани предвођени Давором Драгичевићем мјесецима траже проналажење криваца за убојство његова сина Давида Драгичевића одавно су надишли оквире само тог града или само Републике Српске,

Region

29.11.2018

Слободан Праљак / Прије точно годину дана убио се ратни злочинац Праљак. Јесмо ли ишта научили?

Gordan Duhaček

ПРИЈЕ точно годину дана, 29. студенога 2017. године, у хашкој је судници Слободан Праљак починио самоубојство испијањем отрова у телевизијском пријеносу уживо јер је и другоступањски потврђена пресуда по којој је он ратни злочинац.

Buka desk

05.12.2017

ХРВАТСКА / АНАЛИЗА Што ће бити с Хрватима у БиХ након хашке пресуде?

Gordan Duhaček

"Не знам што ми тко замјера. Моје је да водим једну политику у име свог народа. Нема ниједног разлога да ја као предсједник државе коментирам првоступањске пресуде, нећете наћи примјер било које друге пресуде коју сам коментирао тако. Наравно, када дођу другоступањске пресуде као ова сутра, ја ћу је апсолутно с те стране прокоментирати. Мислим да нема разлога да додајем било што је већ казао хашки трибунал о господину Младићу", изјавио је у интервјуу за Нову ТВ дан прије изрицања пресуде херцеговачкој шесторки Драган Човић, предсједник ХДЗ-а БиХ и тренутни предсједавајући Предсједништва БИХ у којем представља хрватски народ.

Region

30.11.2017

ЗАГРЕБ / АНАЛИЗА Праљак је помно режирао своју смрт, желио је да га се памти као мученика, а не злочинца

Gordan Duhaček

Желио је да заборавимо разарања и убојства извршена под његовим заповједништвом

Kolumne

23.11.2017

Колумна / ХРТ је бијесној руљи понудио Станковићеву главу на пладњу

Gordan Duhaček

Рат је мир. Слобода је ропство. Незнање је моћ. Декларација о Домовинском рату је истина.

Recenzije

07.06.2016

БИЈЕГ ПРЕД НАЦИСТИМА / Потресан филм о егзилу Стефана Зеига одушевио критичаре

Gordan Duhaček

Нјемачка глумица Мариа Сцхрадер за свој други режисерски рад добива суперлативе филмске критике у Нјемачкој. Филм ‘Вор дер Моргенрöте’ (отприлике: ‘Прије црвене зоре’) прати посљедњи период живота гласовитог писца Стефана Зеига који је пред нацистима из Еуропе побјегао у Јужну Америку, у којој је 1942. починио самоубојство

Kolumne

27.12.2014

/ Која иронија: СДА, СДС и ХДЗ као спаситељи Босне и Херцеговине

Gordan Duhaček

Дакле, странке које су побиједиле на првим демократским изборима почетком деведесетих – да поновимо још једном: САД, ХДЗ и СДС! – након чега је држава убрзо пала у крвав вишегодишњи рат, данас су гаранти какве-такве политичке стабилности и напретка у БиХ, што, наравно, није тешко када су на другој страни људи попут Милорада Додика и Златка Лагумџије.

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.