Klix


Buka desk

12.01.2020

БИХ / Сабласно у центру Сарајева: Пролазници лица прекривају маскама и шаловима

Klix

Фоторепортер портала Клиx.ба јутрос је прошетао сабласним улицама у центру Сарајева. Зрак опасан по здравље, сивило и ријетки пролазници с маскама на лицу говоре да су становници главног града БиХ озбиљно схватили упозорења о прекомјерном загађењу

Buka desk

10.01.2020

БИХ / Ова општина у БиХ прва је увела бесплатан јавни пријевоз за све своје становнике

Klix

Опћина Прозор-Рама је почетком 2020. године увела бесплатан јавни пријевоз за све своје становнике и тиме једина у држави, па и широј регији, ријешила проблем саобраћајних гужви и смањила загађивање зрака.

Vijesti

10.01.2020

СВИЈЕТ / Трумп тврди да је Солеимани планирао разнијети Амбасаду САД-а

Klix

Амерички предсједник Доналд Трумп изјавио је у четвртак да је врховни генерал иранске војске Qасем Солеимани планирао разнијети Амбасаду Сједињених Америчких Држава прије него што је убијен у нападу америчких беспилотних летјелица прошле седмице.

Buka desk

09.01.2020

БИХ / Бх рукометаш донирао 6000 КМ дјеци обољелој од рака

Klix

Бх. рукометни репрезентативац Бењамин Бурић донирао је новац Удружењу "Срце за дјецу обољелу од рака".

Buka desk

08.01.2020

БИХ / Због кризе власти у Кантону Сарајево нема јануарских плата

Klix

Приједлог одлуке о привременом финансирању потреба Кантона Сарајево за период од 1. јануара до 31. марта 2019. није усвојен на данашњој сједници Скупштине Кантона Сарајево и то ће, извјесно је, довести до блокаде свих исплата у јавним институцијама.

Vijesti

03.01.2020

СВИЈЕТ / Десетине америчких држављана напуштају Ирак након кризе у Ирану и убиства генерала

Klix

Десетине америчких држављана који раде за стране нафтне компаније у јужном ирачком граду Басри напуштају земљу, саопћило је ирачко министарство нафте, а након америчког зрачног удара у коме је убијен водећи ирански командант у Ираку.

Buka desk

30.12.2019

БИХ / Мектић: Не бојим се пресуде, али правосуђе је "криминална и корумпирана хоботница"

Klix

Бивши министар сигурности Босне и Херцеговине Драган Мектић рекао је у разговору за Клиx.ба како је оптужница против њега резултат личне освете главне тужитељице Тужилаштва БиХ Гордане Тадић.

Vijesti

25.12.2019

СВИЈЕТ / Божићна порука папе Фрање: Бог воли све људе, чак и оне најгоре од нас

Klix

Папа Фрањо поручио је вјерницима на Бадње вече, које се прославља по Грегоријанском календару, да Бог воли све, па чак и оне најгоре особе међу људима.

Region

24.12.2019

РЕГИОН / Кокан Младеновић повукао своју представу са фестивала у Нишу због имена Александра Вучића

Klix

Кокан Младеновић повукао је режију, наслов и ауторски тим представе „Ситничарница код срећне руке“, која је требало да буде премијерно изведена 11. марта на Дан Народног позоришта Ниш те да отвори друго издање фестивала Театар на раскршћу.

Buka desk

19.12.2019

БИХ / Кардинал Пуљић окупио политичаре на молитви: Нисте позвани да бих вам држао лекције

Klix

Надбискуп врхбосански кардинал Винко Пуљић позвао је католике дјелатнике у бх. друштвено-политичком животу да данас у Катедрали Срца Исусова дођу на божићну духовну обнову, након које је услиједила света исповијед те Еухаристијско славље.

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.