Sara Velaga


Buka desk

16.01.2020

РС / Истражили смо: Можете ли у Бањалуци купити маске које вас штите од аерозагађења?

Sara Velaga

Док је у цијелом региону загађење ваздуха приоритетна тема, у Бањалуци је ситуација потпуно другачија. Упркос повременим иницијативама, али и алармантних података у тренуцима прекомјерно загађеног ваздуха, стање је чини се добро.

Buka desk

15.01.2020

РЕГИОН / УЗИМАЊЕ ПРАВДЕ У СВОЈЕ РУКЕ: Како смо дошли до тога да подржавамо убице и насиље?

Sara Velaga

Протеклих дана регион су потресле двије приче. Прва је она о троструком убиству у којем је Филип Завадлав усред бијела дана калашњиковим убио три мушкараца у Сплиту. Друга је она продавачице Садије Дурмиси, која је у Београду ударила комуналну полицајку.

Buka desk

17.01.2020

БИХ / Доста им и средња! Пола младих у БиХ не жели студирати овдје, а ево и зашто

Sara Velaga

Готово половина ученика у узрасту од 15 година не тежи ка томе да заврши факултет. Подаци су то ПИСА истраживања спроведених 2018. год, а објављених у извјештају за БиХ. Према њима 56% ученика је изјавило да очекује завршити високошколско образовање.

Buka desk

09.01.2020

РС / Дан је Републике кумства, клана и религије новца. Страха и неимаштине. Нека нам је срећан!

Sara Velaga

Република Српска слави. Демонстрацијом силе и моћи, истицањем свих националних обиљежја, слави нешто што је Уставни суд БиХ прогласио неуставним. На подручју града Бањалука више од стотину угоститељских и других објеката привремено неће радити.

Buka desk

09.01.2020

ОДЛАСЦИ / Отишао у Нјемачку и поручио: "Овдје ти не треба рођак, познаник или странка за посао. Само знање"

Sara Velaga

Босну и Херцеговину сваке године напушта све више људи, у потрази за бољим послом, приликама, али и квалитетом живота уопште. Нарочито је то случај са младима, који су свјесни функционисања и мањкавости нашег система, већ одавно спаковали кофере.

Buka desk

03.01.2020

БАЊА ЛУКА / Твит народног посланика изазвао бурне реакције: "Бањалука је опет наша"

Sara Velaga

"Прошле године нам нису дали да славимо. Рекао сам тада да ће овај Град вратити свој живот кад тад. Ми смо људи који знамо да плачемо и да се боримо, али и да славимо и да се радујемо. Побиједили су људи. Побиједила је љубав. Бањалука је опет наша."

Buka desk

31.12.2019

БАЊА ЛУКА / Овај град је имао људе који су знали истину, само ту истину нико није хтио чути

Sara Velaga

Период од 25. до 30. децембра 2018. године дејтонска Бањалука ће, између осталог, памтити по арбитрарним акцијама Министарства унутрашњих послова. Годину дана касније, колико је боље, ако је уопште боље, покушали су схватити у БАСОЦ-у.

Buka desk

24.12.2019

РС / Јелена Тривић: Сви који ово нису осудили су саучесници и могу од њих исто да очекујем

Sara Velaga

Јелена Тривић, народна посланица у Скупштини Републике Српске, данас је коментарисала синоћње догађаје у Народној скупштини. Нагласила је да оправдања нема, а да сви који га проналазе постају директни саучесници.

Buka desk

24.12.2019

РС / Вукановић: Ова држава је талац групе лудака којима је сила помутила разум, вријеме је за устанак!

Sara Velaga

Народни посланик Небојша Вукановић коментарисао је синоћње догађаје у Народној скупштини. Осврнуо се на понашање Милорада Додика, те позвао све грађане да дођу и подрже их у четвртак у Парку Младен Стојановић у 18 часова.

Intervju

24.12.2019

ИНТЕРВЈУ / Бањалучки бискуп Фрањо Комарица за БУКУ: И ове године политичари су тјерали људе у депресију, равнодушност, а неријетко и из земље

Sara Velaga

На крају године сабирају се утисци, резимира текућа година и праве планови за наредну. Враћамо се на почетак да бисмо сагледали ствари из ширег угла. Годину на измаку, баш пред сами католички Божић, коментарисао је за БУКУ бањалучки бискуп.

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.