Бањалучани у страху: Како је настрадао пас у фонтани у парку "Петар Кочић"?

У фонтани парка “Петар Кочић” која се налази у центру Бањалуке прије неколико дана настрадао је пас.

Maja Isović Dobrijević / 03. август 2017

До несреће је, према ријечима власнице пса, дошло тако што је петогодишњи хаски у намјери да се освјежи водом из фонтане настрадао, наводно, од посљедица струјног удара.

Након трагедије фонтана је била испражњена и окружена траком Комуналне полиције. Трагедија је огромна, али могла је да буде и гора, будући да се у кругу ове фонтане свакодневно играју и дјеца.

Преносимо вам поруку коју је власница пса оставила на својој ФБ страници.
“Поздрав, Нисам сигурна да ли ће неко прочитату ову поруку, али желим само да подијелим са вама своју причу која се синоћ одиграла. Наиме, у парку Петар Кочић синоћ је настрадао мој пас, хаски, стар тек пет година, здрав, млад и јак пас. Све се десило у моменту када је пас хтио да се освјежи или да попије воде, ушао је у фонтану у којој је било око 20цм воде и ударила га је струја, само је скикнуо, згрчио се и на мјесту је остао мртав. Ветеринар је такође константовао да је смрт наступила струјним ударом. Не могу да вам опишем тугу и бол коју осјећам, изгубила сам најбољег друга, члана породице. Такође, не могу ни да опишем осјећај гађења према овом граду и земљи у каквој живимо, очајна сам. За ово нико неће одговарати, а да је и неко дијете настрадало такође нико не би одговарао. Ја не желим да дижем никакву фрку, вјероватно јер нисам тај тип особе, али много паса, дјеце и људи шета тим истим парком, туга и срамота за град. Надам се да ће се било шта урадити по овом питању, обратила сам се и Комуналној полицији и да ће се спасити живот неког невиног пса или човјека”, написала је Бањалучанка чији је пас настрадао.

 

Фото: Порука са Фацебоок-а

 

МАЈКЕ У СТРАХУ Из Удружења грађана Кербер Бањалука кажу да им се јавила власница пса. "Ветеринар који је прегледао пса након несреће сматра да је смрт услиједила због струјног удара. Ако је то тачно то је велики пропуст града, јер у фонтану улазе и деца. То је ужас и катастрофа", кажу за БУКУ из овог Удружења.

 

Фото: БУКА; Парк Петар Кочић, фотографисано 2.8. 2017.

 

Мајка Биљана С. рекла је да је у страху због ове ситуације. Наиме њено дијете воли воду и често потрчи према фонтани и дира воду. "Шта да се нешто слично десило неком дјетету, ко би одговарао, ово је заиста недоговорно од стране града. Овакве ствари се не смију дешавати и одговорни требају да одговарају", рекла је ова мајка за БУКУ. ГРАДОНАЧЕНИК: ПСУ НИЈЕ МЈЕСТО У ПАРКУ Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је медијима да нема никаквог разлога за забринутост грађана због информација да се у фонтани у парку „Петар Кочић“ страдао пас због струјног удара и да надлежне градске службе током провере ових навода нису нашли никакве елементе које би потврдиле да постоји било каква опасност. Он је нагласио да су градске службе правовремене реаговале након пријаве овог инцидента и да је, предострожности ради, искључено електрично напајање у фонтани, али да није пронађено ништа што би указивало на проблем са електричним инсталацијама.

 

Фото: Градоначелник Бањалуке, Игор Радојичић, БУКА Архива

 

"Што се тиче тога на који начин и од чега је пас угинуо - ми још немамо налаз", рекао је Радојичић. Према његовим ријечима, вода у фонтани је промијењена, простор очишћен и може поново нормално да се користи. Градоначелник је такође рекао да фонтана није намијењена за игру домаћих животиња, те да ни у самом парку, према градским прописима, није дозвољено шетање паса. КАКО ЈЕ ОНДА ПАС НАСТРАДАО? Уколико пас није настрадао од струјног удара грађани се питају како је здрав пас угинуо након уласка у воду у фонтани, питају се да ли је сигурно пуштати дјецу у парку да трчкарају, да не би случајно пришла води?

 

Везан текст:

 

Власници паса у Бањалуци огорчени: Траже укидање силних забрана у граду и више емпатије за псе!

 

 

 

 

 


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.