Библиотека на отвореном у парку Младен Стојановић на мети вандала (ФОТО)

Библиотека на отвореном у парку Младен Стојановић често је на мети вандала, али волонтери Црвеног крста поправљају библиотеку и сваке седмице доносе нове књиге.

Maja Isović Dobrijević / 22. јун 2017

Вандали кидају библиотеку, одвајају кућицу за књиге од столице на којој стоји. Књиге се не враћају, али их волонтери Црвеног Крста из Бањалуке, без обзира на то, редовно пуне.

У сриједу је библиотека била разваљена, а неколико дана и потпуно празна.

Фотографисано у сриједу

Јутрос смо затекли волонтере Црвенбог крста који су допунили библиотеку. Кажу да сваких седам дана ставлају нове књиге, јер људи немају обичај да враћу књиге. Библиотека, истог типа, која је постављена на Шехитлуцима/Бањ брду има љепшу судбину од ове из парка.

Фотографисано у сриједу

"У ову библиотеку грађани враћају књиге, а често и затекнемо више књига него што смо оставили, што значи да људи остављају своје књиге. Апелујемо на људе да чувају и ову библиотеку у парку и да ју не уништавају"; рекли су за БУКУ волонтери Црвеног крста из Бањалуке.

Данас фотографисано (у четвртак)

 

Библиотека на отвореном налази се  поред Електротехничког факултета. Замисао је да током одмора на овим локацијама, грађани имају прилику да прочитају и врате књиге, али и да донесу неку књигу и оставе да је неко други прочита. Библиотека на отвореном има свуда у свијету. Неке се чувају, неке су под кључем, а неке су потпуно отворене, као и ове у Бањалуци.

 

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.