"Да је нормална земља, Милорад Додик би синоћ био приведен и саслушан од стране Тужилаштва БиХ"

"Да је нормална земља, он би синоћ био приведен и саслушан од стране и по налогу Тужилаштва БиХ. Ради се о члану Предсједништва и о кривичном дјелу према другим изабраним и именованим лицима који долазе из других политичких партија", казао је Бореновић.

M.P. / 21. мај 2020

Foto: Buka

 

О јучерашњој изјави Милорада Додика на Народној скупштини РС у вези са прислушкивањем разговора опозиционих политичара, данас се огласио и предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић. 

"Синоћ, по ко зна који пут, поред простачког и дрског наступа предсједника СНСД Милорада Додика, видјели смо и одређене морбидне изјаве које се тичу вријеђања посланика Вукановића, који је прије неколико седмица сахранио оца, али оно што је потпуно евидентно је да по први пут имамо јавни наступ са изјавама о елементима озбиљног кривичног дјела. Милорад Додик, члан Предсједништва БиХ, синоћ је јавно рекао да прислушкује опозицију и да има право да их слуша и да зна шта ми радимо", изјавио је Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а и посланик у Парламентарној скупштини БиХ, у данашњем обраћању медијима. 

Бореновић је навео да је у питању "озбиљно кривично дјело, за које је предвиђена затворска казна од 6 мјесеци до 5 година, по Кривичном закону БиХ.

"Одлучио сам, као и вјерујем већина опозиционих посланика, да поднесемо кривичну пријаву. Лично сам већ поднио кривичну пријаву, упутио сам је према Тужилаштву БиХ и то против Милорада Додика, члана Предсједништва БиХ, због кривичног дјела неовлаштеног снимања чланова опозиционих политичких странака", казао је Бореновић.

Он је навео да је Додик синоћ признао да је "извршио и да у континуитету врши кривично дјела из Члана 147. Кривичног закона БиХ, тако што неовлаштено прислушкује разговоре трећих лица".

"Да је нормална земља, он би синоћ био приведен и саслушан од стране и по налогу Тужилаштва БиХ. Ради се о члану Предсједништва и о кривичном дјелу према другим изабраним и именованим лицима који долазе из других политичких партија", казао је Бореновић на прес конференцији.


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.