Да ли сте чули за БРЕВЕТ? Трку у којој бициклисти уживају више од 100 година

У суботу 24.јуна у Бањалуци се одржава бревет дужине 200км и временским лимитом од 13:30 сати. Старт бревета је у 08:00 сати из парка Петар Кочић.

Maja Isović Dobrijević / 22. јун 2017

Бревети представљају веома дуге вожње током којих се прелазе велике удаљености у одређеном временском периоду. Раздаљине које се прелазе у току ових вожњи су: 200км са временским лимитом од 13:30 сати, 300км са лимитом од 20:00 сати, 400км са лимитом од 27:00 сати, 600км са лимитом од 40:00 сати и 1.000км које је потребно прећи за 75:00 сати.

Оно што разликује бревет од других врста бициклизма је чињеница да бревети немају такмичарски карактер и свако ко пређе задату раздаљину у предвиђеном временском периоду се сматра побједником. Нагласак је на самоодрживости бициклисте током вожње у било каквим условима (дужина путовања, дан—ноћ, киша, снијег, вјетар, итд…) при чему бициклисти у току вожње немају подршку тима односно тимског возила.

 

 

Током бревета бициклиста је препуштен сам себи што представља велики тест снаге и воље и управо у томе лежи драж овакве врсте бициклизма јер завршен бревет представља побједу над самим собом и помјерање граница властитих могућности.

Такође оно што разликује бревет од других видова бављења бициклизмом јесте да нема ограничења у погледу врсте бицикла. Било која врста бицикла, као и било који облик возила покретан искључиво снагом људских мишића, је допуштена за вожњу на бревету. Важно је само да је бицикл технички исправан. Обавезана опрема коју учесници бревета морају имати укључује кацигу, предње и задње свјетло и рефлектујући прслук.

 

 

С обзиром да се бревети возе без пратње и обустављања саобраћаја, веома је важно поштовање саобраћајних прописа како због личне сигурности тако и због сигурности осталих учесника у саобраћају.

Бојан Шљокић, Бањалучанин који вози и популарише бревет трке каже да је први бревет  одржан давне 1891. год у Француској, након чега се раширио по Европи а касније и по читавом свијету. Бициклистички клуб, који је главно координационо тијело, одговорно је и за санкционисање свих бревета, је Ауда Цлуб Парисиен.

“Код нас овакав вид бициклизма постоји од 2012.године када је наш колега Жељко Врбовчан као представник Ауда Цлуб Парисиен за Босну и Херцеговину организовао прву серију бревета а што се наставило до данас. У почетку су бревети на овим просторима организовани само у Бањалуци, а у задње двије године бревети се доста успјешно организују и у Шамацу, односно, Обудовцу,гдје је организатор Јован Живковић и Брчком гдје је организацију бревета преузео бициклистички клуб Свети НИколај из Брчког”, каже за БУКУ Бојан Шљокић.

 

 

Он каже да се нада да ће се у скоријој будућности овај вид бициклизма проширити на цијелом простору Босне и Херцеговине, а сви које је овај текст навео на размишљање више информација о бреветима као и календар одржавања могу пронаћи на еб страници.

У суботу 24.јуна у Бањалуци се одржава бревет дужине 200км и временским лимитом од 13:30 сати. Старт бревета је у 08:00 сати из парка Петар Кочић. Траса бревета води до Челинца гдје се скреће према Јошавци у којој је прва контролна тачка на којој је за све учеснике обезбијеђено освјежење у виду кафе и сока.

“Након прве контролне тачке пут нас даље води преко Млинске ријеке до мјеста Тромеђа гдје скрећемо према Прњавору. Рута пролази поред прелијепог језера Дренова које је због чисте воде и богатог рибљег фонда проглашено риболовним ревиром. Након 57 километара скрећемо на путни правац Прњавор-Драгаловци, возимо преко Вучијака те даље преко Станара до Добоја и друге контролне тачке гдје ће учеснике чекати ручак у једном познатом ресторану”, објашњава Бојан.

 

 

Послије окрепе у Добоју бициклисти настављају путним правцем Добој-Јелах-Теслић те даље преко планине Борја, затим Котор Вароша и Челинца назад до Бања Луке и циља у кафе бару Скаут гдје је за све учеснике обезбјеђено заслужено освјежење и дружење уз препричавање доживљаја са бревета. Све укупно 209 веома интересантних километара у добром друштву и расположењу.

Заинтересовани се могу пријавити путем еб странице а крајњи рок за пријаве је данас (22.јун) до 22:00 часа.

Бревети се код нас са мање или више учесника организују већ шесту годину. На "малим" бреветима од 200км окупи се понекад и тридесет учесника док је на дужим бреветима овај број знатно мањи.

“С обзиром да бревети нису вожње комерцијалног карактера, промоција оваквог вида бициклизма није заступљена у класичним медијима. Лјуди се са бреветом упознају углавном путем друштвених мрежа и преко личних контаката. Након сваке вожње обично неко од колега напише своје утиске и објави слике на друштвеним мрежама, а по броју лајкова и коментарима може се закључити да је овај вид бициклизма интересантан људима”, истиче Бојан.

 

 

Додаје да на нашим  просторима има доста људи који се рекреативно баве бициклизмом, међутим већина људи има бојазан од овако великих дистанци које се прелазе бициклом и због тога се не упуштају у овакве авантуре.

“Из личног искуства знам да свако ко је доброг здравственог стања уз мало тренинга може без проблема одвести бревет од 200км”, истиче Бојан.

Наш саговорник каже да за њега бициклизам представља начин да се ослободи стреса проузрокованог свакодневним обавезама, одржи добро здравље и да се добро забави на вожњама са пријатељима.

“Кроз бициклизам сам имао прилику да упознам доста интересантних људи и обиђем мјеста која вјероватно не бих имао прилику да видим. Са мање или више успјеха сам возио бревете од 200, 300 и 400км како код нас тако и у Србији, Хрватској и Словенији а обишао сам и нека интересантна мјеста у Аустрији и Мађарској. Током бревета имам доста времена да размислим о многим стварима, испитам своје физичке могућности и снагу воље.

Пријатељства која се склопе током оваквих вожњи су посебна и може се рећи да су сви који возе бревете једна велика породица”, рекао је Бојан Шљокић. Каже да је први бревет који је возио била је трка од 200км, а њу је возио 2012. године.

 

 

“На тај догађај сам дошао потпуно неспреман, са тежином од преко 100кг и без неког претходног тренинга. Успио сам одвести тих 200 километара али не у временском лимиту. Временски рок је био 13:30 сати а мени је требало 16 сати. Иако званично нисам завршио тај први бревет, осјећај да сам на бициклу прешао 200км је био сјајан. Био сам поносан на себе и од тада сам навучен на бревете. Оно што бих поручио свима које је ова прича о бреветима заинтересовала, јесте да покушају јер ако сам ја успио прећи 200 километара на бициклу онда то може свако.”, истиче Бојан и додаје: све што је потребно је мало тренинга и добра воља а осјећај након успјешно завршеног бревета је феноменалан.

“Такође једна од главних предности бављења бициклизмом а нарочито оваквим видом бициклизма је то што се током бревета сагори јако пуно калорија, те сте послије у могућности да без гриже савјести једете све оно што волите, а да се то не одражава на ваги”, рекао је за крај разговора Бојан Шљокић.

 

Више информација о БРЕВЕТУ можете наћи ОВДЈЕ.

 

 

 

 

 


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.