Директор Алуминија плакао

Прије њега пред ХДЗ БиХ дошао је и директор Алуминија Дражен Панджа, који се покушао обратити окупљеним радницима, али су га они у томе спријечили.

FENA / 11. јул 2019

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић вратио се у страначку средишњицу око 13:45 сати, гдје су га окупљени радници Алуминија дочекали погрдним повицима. Очекује се да ће Човић у сједишту странке примити представнике Независног синдиката запосленика Алуминија.

Прије њега пред ХДЗ БиХ дошао је и директор Алуминија Дражен Панджа, који се покушао обратити окупљеним радницима, али су га они у томе спријечили.

Радници су замјерили директору што није испоштовао договор по којем је састанак с предсједником ХДЗ-а БиХ требао бити одржан у подне у згради те странке у средишту града, а не у згради Управе Алуминија, сматрајући да их је на тај начин издао.

Панджа је стао пред окупљене раднике, заплакао, а потом се склонио у страну. Медијима се није хтио обратити.

Испред зграде ХДЗ-а БиХ распоређени су припадници специјалне полиције и заштитари.

Недалеко од улаза у зграду вијори се застава Алуминија испод које су радници запалили свијеће.

Производни погодни Алуминија угашени су прије два дана, четири минута иза поноћи, након што је подузеће ископчано с високонапонске електричне мреже.

Због високих цијена електричне енергије Алуминиј неколико задњих година послује с губитком. Укупни дуг компаније износи око 400 милијуна марака, а према посљедњим подацима, Алуминијев дуг за електричну енергију с 30. липњем 2019. године износи 293 милијуна марака.

Очекује се да ће у подузећу које запошљава око 900 радника ових дана бити покренут стечајни поступак.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.