ДОКУМЕНТ ДОГАЂАЈА: Реакција познатог умјетника Раденка Милака на катастрофалан пожар који је захватио Нотре -Даме

Реакција познатог умјетника Раденка Милака на катастрофалан пожар који је захватио Нотре -Даме (ВИДЕО)

Maja Isović Dobrijević / 17. април 2019

 

Реакција нашег познатог умјетника Раденка Милака на катастрофалан пожар који је захватио Нотре -Даме.

Раденко Милак се тренутно налази у Паризу гдје ради продукцију своје нове анимације и тако наставља започети концепт "Универзитета катастрофе", пројекта са којим је представљао нашу земљу на Венецијанском бијеналу.

Раденко Милак с пројектом "Универзитет катастрофе" представио је 20. вијек у којем су катастрофе свакодневне појаве: рат, природне непогоде или неке друге појаве.

"Желимо да прикажемо пројект који се бави питањем катастрофа из различитих углова, оних за које је заслужан човјек, усљед свих турбуленција које су се догодиле у свијету, те екстремних ситуација, а како би се о свему томе причало", рекао је раније Милак.

Идеја је да створи умјетничку концепцију која се састоји од различитих врста радова: цртежа, акварела, слика и видеорадова, гдје је сваки медиј повезан с катастрофом и документацијом о томе.

Бањалучки визуелни умјетник Раденко Милак рођен је 1980. године у Травнику, а завршио је Академију умјетности у Бањалуци, смјер сликарство.

Као културни активиста, 2005. године је с групом умјетника из Бање Луке покренуо умјетничку асоцијацију "Проток", с којом је дјеловао у широј регији.

 

 


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.