Фазлић: Никад гора ситуација у Бихаћу

Градоначелник Бихаћа Шухрет Фазлић изјавио је да имају свакодневни неконтролисани прилив миграната, да је на улицама, јавним површинама и по напуштеним објектима неколико хиљада људи, те да ситуација никада није била гора.

BUKA portal / 07. август 2020

 

"Поново смо остављени сами себи у овој ситуацији. У кампу на локалитету Липа борави око хиљаду људи, а знамо да на ту локацију може бити смјештен значајно већи број корисника услуга. Тамо још нису осигурани струја и вода, иако смо у потпуности спремни за сарадњу. Суочавамо се са врло чудним понашањем и атмосфером, да не кажем игнорисањем", рекао је Фазлић.

Он напомиње да траже да се нађе рјешење, односно да се ти људи измјесте у одговарајуће прихватне центре.

"Уколико не буде брзе одговарајуће реакције надлежних, поново ћемо проблем морати рјешавати сами, јер не можемо више допустити да наши грађани живе у страху и нелагоди", истиче Фазлић.

Он каже да су доста чекали и да су сада спремни на радикалне потезе.

"Мигранти морају бити измјештени са градских улица и апсолутно нас више ништа друго не занима. Раније сам рекао да, уколико будемо принуђени, нећемо размишљати о формирању нових локација, попут Вучјака", рекао је Фазлић.

Према подацима Кантоналне полицијске управе, у Бихаћу, Цазину и Великој Кладуши тренутно борави више од 7.000 илегалних миграната, а око 4.000 их је изван прихватних центара, преносе федерални медији.

Чланови Оперативне групе за ситуацију са мигрантима у Унско-санском кантону на данашњем састанку су констатовали да су безбједносна и хуманитарна ситуација у овом дијелу БиХ вјероватно најсложеније од почетка миграцијског процеса.

Још једном су изразили незадовољство ангажманом надлежних институција БиХ, те сарадњом са међународним организацијама.

Најављени су конкретни потези Владе Унско-санског кантона, Оперативне групе и градских управа Бихаћа и Велике Кладуше.

 

Срна


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.