Гаф у Дневнику: Пријети ли радницима ХРТ казна јер су изборе на Косову најавили уз српску заставу

Прилог Хрватске радио телевизије (ХРТ) о изборима на Косову у којем се у позадини иза водитељке видјела застава Србије наљутио је представнике Албанаца у Хрватској

BUKA portal / 08. октобар 2019
Прилог Хрватске радио телевизије (ХРТ) о изборима на Косову у којем се у позадини иза водитељке видјела застава Србије наљутио је представнике Албанаца у Хрватској, наводи Индеx, преносећи да су они због тога тражили одговорност оних који су направили “пропуст”.
 
Портал наводи, позивајући се на Фацебооку посланице из редова албанске мањине Ермине Лекај Прљаскај, да је ХРТ организовао састанак са представницима албанске мањине и да су им обећали да ће казнити оне који су направили такав прилог.

Индеx је оцијенио да је скандалозно то што је договорено на том састанку, ако је тачно то што је Прљаскај написала.

Прљаскај је у објави навела да су на састанку поред ње били присутни дипломатски представник Приштине у Загребу Гезим Касаполи и главни директор ХРТ Казимир Бачић, преноси Индеx.

Она наводи да је договорено да се против одговорних покрене дисциплински поступак, а да се посланица и дипломатски представник доведу у програм ХРТ, као и да екипа ХРТ оде на КиМ и тамо направи прилог о ситуацији.

Како је навела, затражено је и да директан извор информација везано за ситуацију на Косову буде искључиво РТК, будући да ХРТ и РТК имају споразум о сарадњи, преноси Ослобођење.

Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.