Гледате Нетфлиx, а не плаћате га? Стижу лоше вијести

КАДА бисте у посљедње вријеме у просторији пуној људи замолили да дигну руке они који гледају Нетфлиx, вјеројатно бисте у зраку видјели много руку.

BUKA portal / 10. јануар 2019

Foto: Instagram

Но када бисте у истој просторији упитали и колико њих заиста плаћа тај Нетфлиx, број руку би се сигурно значајно смањио.

Наиме, тај сервис нуди опцију отварања неколико профила због чега више људи може користити један рачун Нетфлиxа. То значи да ако имате неког веома доброг пријатеља или пријатељицу с нешто више лове, можете бесплатно гледати Нетфлиx на његов/њезин рачун.

Но чини се да би Нетфлиx томе могао стати на крај. На једној тецх конвенцији у Лас Вегасу софтверска компанија Сyнамедиа представила је систем Орwеллиан АИ који је креиран тако да може ући у траг било којем рачуну који дијели информације с неким другим, пише ЛАДбибле.

Програм ради тако да прати који рачуни су улогирани у које вријеме и откуд те на тај начин могу открити тко дијели своје податке с другима. Иако се многима такво дијељење рачуна чини безазленим, Паркс Ассоциатес тврди да ће до 2021. године такво дијељење рачуна резултирати губицима од скоро 9,9 милијарди долара за стреаминг сервисе.

АИ сустав ће наводно моћи установити гледате ли програм из куће пријатеља, викендице или неког другог мјеста за које сте везани, а тврде и да ће некако моћи установити дијелите ли рачун с блиским пријатељима или примјерице дјецом која више не живе с вама.

Чини се да је крај близу...

Индеx

 


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.