ХОДАТЕ НА СОПСТВЕНУ ОДГОВОРНОСТ: Подземни пролаз код тржног центра "ДЕЛТА" нема употребну дозволу ни шест мјесеци након свечаног отварања

Тржни центар Делта свечано је отворен 21. марта, али ни након шест мјесеци подземни пролаз нема употребну дозволу, тако да га грађани користе на сопствену одговорност.

Elvir Padalović / 05. септембар 2019

Foto: BUKA

 

Потврђено је ово за БУКУ из Путева РС, који су нам саопштили како ће према извођачу радова бити примијењене све одредбе Уговора о извођењу радова, док је надзорни орган над извођењем радова Институт за грађевинарство ,,ИГ,, Бања Лука.

Ненад Нешић в.д. директора Путева РС рекао је за БУКУ да се ниједна новоизграђена грађевина не може користити без употребне дозволе. 

"Тако и за радове подземног пролаза, који још нису завршени, није рађен технички пријем нити постоји употребна дозвола", казао је он за БУКУ.

Кориштење подземног пролаза тренутно се одвија на одговорност корисника који исти користе самоиницијативно. 

Такође, одговорност је и на извођачу радова, који није забранио кориштење пролаза док се не заврше уговорени радови", речено нам је у овом предузећу.
 
Ипак, речено нам је како је извођач радова обећао да се монтажа покретних степеница и стављање у функцију може очекивати крајем септембра мјесеца 2019.године, док су елеватори (покретне степенице) стигли на градилиште 03.09.2019.

Подсјетимо да је Делта свечано отворена 21. марта, а неколико дана прије тога отворен је кружни ток испред овог тржног центра. Дакле, прије више од пет и по мјесеци.

Тада су кружну раскрсницу отворили предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министар саобраћаја и веза РС Неђо Трнинић, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и вршилац дужности директора предузећа Путеви Републике Српске Ненад Нешић.

Премијер Српске је рекао да је у рекордном времену завршен кружни ток који, не само што уљепшава амбијент, него је и пракса свуда у Европи, јер су то најбољи објекти са становишта безбједности саобраћаја, а користиће и пјешацима за које су саграђени подземни пролази за безбједно кретање.

Вршилац дужности директора предузећа Путеви Републике Српске Ненад Нешић навео је да је ријеч о веома захтјевној кружној раскрсници са потходницима, додавши да је већи дио финансијских средстава у износу око 1,7 милион КМ уложен у изградњу потходника. 


 


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.