Хумано, здраво и позитивно- ПОТРЧИ и ПОДРЖИ Дјецу свјетлости

Бањалучка тркачка лига организује четири трке у четири годишња доба на четири различите локације са четири различите хумане акције у граду на Врбасу. Прва од четири трке одржава се у недјељу, 26. марта у парку Младен Стојановић са почетком од 11 часова.

Maja Isović Dobrijević / 26. март 2017

Организатори ове занимљиве спортске акције су клубови АК Бањалука и АКИ Врбас, а Душко Тадић испред организатора каже да је замисао да свака трка буде организована на различитој локацији у граду.

“Прва трка, како смо и рекли, биће одржана у марту у парку Младен Стојановић, друга ће бити одржана на Бањ Брду у јуну, трећа вјероватно поново у парку Младен Стојановић у септембру када планирамо почетак приче о трим стази коју планирамо у скорије вријеме да изградимо на поменутој локацији, а четврта трка је планирана у самом центру града да се одржи као прва Бањалучка зимска улична трка”, рекао је за БУКУ Тадић.

Сви тркачи који су се пријавили на Фацебоок страници Бањалучке тркачке лиге и који су уплатили стратнину од 10 КМ седам дана прије трке добиће стартни пакет, док они који се буду пријавили на дан трке и уплате стартнину од 5 КМ добиће учесничку медаљу. 

Организатори ове занимљиве спортске акције су клубови АК Бањалука и АКИ Врбас, а Душко Тадић испред организатора каже да је замисао да свака трка буде организована на различитој локацији у граду.

Душко Тадић каже да на трци могу да учествују сви од 7 до 107 година. Стартне пакете тркачи који су уплатили стартнину могу подићи током седмице у просторијама “Прана” кућа чаја која се налази у улици Николе Тесле 5 (на Старој аутобуској станици).

“Сви који истрче све четири трке моћи ће своје медаље комплетирати у мозаик тркачке лиге.  Морамо нагласити да је дјечија трка бесплатна, а право учешћа имају сви млађи од 14 година. Сви учесници дјечије трке ће такође добити учесничку медаљу”, истиче Тадић.

 

 

Додао је да је идеја се са сваком трком покуша указати  на различита удружења, групације људи, или проблеме у друштву на које можемо и морамо утицати како би  нам свима било боље. Прва трка се организује за Удружење “Дјеца свјетлости”.

“Дио средстава који скупимо од стартнина уплатићемо на њихов рачун, а поред тога потрудићемо се да активирамо што више људи да се укључе у трку и да подржимо удружење које ради са аутистичном дјецом и одраслима. Морам да нагласим да смо скоро почели да радимо са једним од чланова удружења који има жељу да трчи ову трку, а и остале које планирамо да организујемо. Зато апелујемо на грађане да се и они укључе и буду дио ове велике прице, јер наше мало некоме значи пуно”, истиче Тадић.

Он додаје да је  њему јако важно повезати спорт и хуманост.

“Оно што ја данас радим је само захваљујући добрим људима, а посебно Атлетском Клубу Бањалука који је моја друга породица и који ми  је највише помогао и у спорту, а и ван њега, а и другима попут Протеина. Си , Мој Лого и цаффе Диониса  који и дан данас помажу кад год је потребно.  Морам и овде да се захвалим људима великог срца попут протеина. Си  Мој Лого, Дедицод- а, Био схопа Јана , Призма дента,  Цавита студио, сп КИКАА, Прана кућа чаја, Универсум теретане, Ненц руннинг, Туристичкој организацији БЛ  и многим другима који се својим симболичним доприносом труде да учесници БЛ тркачке лиге добију и неке поклончиће”, истиче Тадић.

 

Душко Тадић

 

Тадић каже да људи треба да буду људи, а то спортисти, рекреативци, а и остали грађани показују укључивањем у разноразне акције које су организоване у протеклом периоду у Бањалуци, а и шире.

“Оно што је најбитније је то да окупљањем на овим тркама желимо да заједно мијењамо свијест људи око нас, и не чекамо да други рјешавају наше проблеме већ и ми сами да будемо иницијатори и актери у рјешавању  проблема на које можемо бар дјелимично утицати”, истиче Тадић.

У Бањалуци је посљедњих године примјетно повећање броја тркача, али Тадић каже да је овај град тренутно непогодан за трчање , јер се трчање своди на локацију Младен Стојановић који и нема неке услове за тркаче, Градски стадион и Бањ брдо.  

“Добра ствар је то што су градске власти препознале значај професионалних и рекреативних тркача и одлучиле да нас подрже у идеји  за изградњу стазе у парку Младен Стојановић, а такође велика ствар је и то што су планирали да среде и стазе које се налазе на Бањ брду и које ће сигурно бити од значаја за грађане, а и саме тркаче”, каже Тадић.

ТРИМ СТАЗЕ

Тренутно се развија идеја о изградњи трим стазе у Бањалуци која је планирана да се изгради најдаље сљедеће ако не и ове године.

Из Бањалучке тркачке лиге рекли су да је почело онлине акција прикупљања новца за трим стазу под називом "МАРКИЦА ПО МАРКИЦА ПРАВИ СЕ ТРИМ СТАЗИЦА".

Акција се може подржати уплатом од марку, две, пет, хиладу, десет хиљада путем па пал апликације на еб сајту Бањалучке тркачке лиге.

“Оно што вриједи споменути је то да ће све уплате бити транспарентне за јавност. Укључите се да заједно градимо наш град, и молим вас да негативне коментаре везано за било шта друго оставите за себе”, рекли су из БТЛ.

 

 


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.