Именован жири и расписан конкурс за додјелу књижевне награде "Шушњар"

Ова награда се састоји од Повеље и новчаног износа у висини од 1.500,00 КМ.

BUKA portal / 16. јун 2021

 

Организациони одбор овогодишње књижевне манифестације Књижевни сусрети „Шушњар 2021.“, данас је на свом састанку у Оштрој Луци именовао жири за додјелу овогодишње књижевне награде „Шушњар“, у саставу Горан Дакић као предсједник и Боро Капетановић и Тихомир Левајац у својству чланова жирија.

Награда „Шушњар“додјељује се афирмисаном писцу свих књижевних родова и врста, који ствара у духу српске књижевне традиције и језика, његује културно насљеђе и српску духовност, подстиче племенита и патриотска осјећања, а узимајући у обзир његово цјелокупно књижевно дјело са нагласком на књигу објављену између два Шушњара.

Ова награда се састоји од Повеље и новчаног износа у висини од 1.500,00 КМ.

Награда „Шушњар“ може се додијелити и писцима чија дјела не припадају српској књижевности, а који су освједочени пријатељи српског народа и који су дали допринос српској књижевности и култури.

Кандидате за добитника награде могу предложити: удружења књижевника, издавачи, библиотеке, образовне и научне институције из области српског језика и књижевности и појединци уз обавезу да приједлог буде достављен у једном штампаном примјерку књижевног дјела са образложењем.

Приједлози се достављају у запечаћеној коверти путем поште на адресу:
РЕПУБЛИКА СРПСКА;
Општина Оштра Лука;
Општинска управа;
Николе Тесле бр.68;
79 263 Оштра Лука
 или непосредно на протокол Општине Оштра Лука, са назнаком:

 „ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ДОДЈЕЛУ КЊИЖЕВНЕ НАГРАДЕ „ШУШЊАР“  У 2021. ГОДИНИ“.

Додатне информације у вези са Јавним конкурсом могу се добити слањем упита на мејл: друств.дјелатности@опстинаостралука.орг или на број телефона 00 387 52 337 800.

Рок за достављање приједлога је 30.06.2021. године.

Име добитника овогодишње награде  жири ће саопштити крајем јула, а званично саопштење жирија  и додјела награде биће уприличени 1. августа у оквиру књижевних сусрета у Оштрој Луци.

 

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.