Јелена Трнинић Миличевић на челу Народног позоришта РС?

Јелена Трнинић Милићевић, портпаролка Народног позоришта РС најозбиљнији је кандидат за новог директора ове установе.

Maja Isović Dobrijević / 05. новембар 2019

Foto: BUKA

 

Јелена Трнинић Милићевић, портпаролка Народног позоришта РС, најозбиљнији је кандидат за новог директора ове установе.

Ненад Новаковић актулени је директор Народног позоришта, али му мандат истиче половином децембра. Он је био директор ове установе два мандата.

У изјави за портал БУКА Новаковћ је рекао да треба сачекати да се распише конкурс, а онда ће се у "кући" оцијенити шта ће се радити у позоришту.

"Док нема конкурса, немамо шта да причамо. Кад се распише конкурс, онда ћемо процијенти са запосленима у позоришту и управним одбором да видимо шта је најбоље за позориште. Одлука ни једног тренутка није на мени, већ су то процјене колектива и управног одбора. Све друго ја не знам и нисам у тим шемама", рекао је за БУКУ Новаковић.

На питање да ли би био спреман да преузме још један мандат у Народном позоришту РС, Новаковић нам каже да, ако би то била процјена запослених "да то треба и да се има јасан пројекат у којем смјеру треба ићи", онда би то прихватио.

"Али да радимо само да би нешто радили или да би неко био директор, ја нисам за такве ствари заинтересован. Нисам ту да бих директовао. Доживио сам све своје снове и све своје потребе, не само у позоришту, већ уопште. Ако имамо јасан пројекат шта хоћемо од институције и да то буде став људи са којима сам ја радио свих ових година и управног одбора, онда бих ја све подредио томе. Иначе, да ја сада сам дођем и тражим да будем директор, то никад не бих урадио, ни за једно мјесто, а не само за ово", рекао је Новаковић.

На питање о сарадњи са Јеленом Новаковић је рекао да никад ништа лоше не би рекао о неком свом бившем студенту.

Подсјетимо да је у ранијој изјави за портал МојаБањалука.инфо Новаковић рекао да је јасно да политике ту нешто раде, али да он у то не може да "гура нос".

И без ове изјаве је јасно да ће политика имати главну ријеч када је избор директора у питању, као што има везе и у ранијим именовањима осталих директора културних институција у Српској. Подсјећамо да већина директора културних институција имају директне или индиректне везе са владајућом коалицијом.

Јелена Трнинић Милићевић студирала је на БЛЦ Цоллеге, који је у власништву управо Ненада Новаковића и на којем је Новаковић један од предавача.

Она нам се није јављала на позиве. Названично сазнајемо да је Јелена близак пријатељ породице Милорада Додика.

Остаје да сачекамо крај године да видимо ко ће бити директор Народног позоришта РС, једне од главних културних институција.

 

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.