КОМПАНИЈЕ ПОСЛАЛЕ УПОЗОРЕЊА ГРАДСКОЈ УПРАВИ У БАЊАЛУЦИ: Не постављајте "породично стабло"!

Неколико компанија, које је у ранијем периоду спомињао Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић и доводио их у везу са породицом Додик, директно се обратило Градској управи тражећи да се не поставља тзв. "породично дрво"

BUKA / 15. октобар 2021

 

Подсјетимо Станивуковић је неколико пута најављивао постављање "породичног дрвета" у Бањалуци на којем ће бити приказане 52 фирме, које су, како он тврди, у вези са породицом Додик.

Први човјек града рекао је прије неколико дана како се и даље ради на постављају поменутог породичног дрвета у Бањалуци, али да се се неке фирме већ огласиле.

''Проинтер ми је послао и Инфинити и Калдара опомену пред тужбу. Кажу ако њихове фирме на дрво поставим они ће ме тужити па ја имам њихових тужби не знам шта ћу. С друге стране погледајте како су открили да су све њихове фирме па све иста тужба, исти адвокат, исти текст. Ми смо сад послали и ви то добро знате, послали смо да се поништи грађевинска дозвола кући бате и секе, па да вас питам ко у Бањалуци може градити кућу од 2 300 метара квадратних и то ни мање ни више са кошаркашким тереном. Па једна породица баш воли кошарку, једна породица има Игокеу и једна породица би играла кошарку у својој кући и њихова фирма би и њихова фирма и она ће се бити на дрвету'', навео је Станивуковић.

Како сазнајемо, обавјештење о припремању, како тврде, незаконитих радњи и активности на јавним површинама у Граду, са упозорењем на посљедице Одјељењу за просторно уређење Градске управе послала је компаније Инфинитy АДС, док су обавјештења Кабинету Градоначелника послале компаније Инфинитy Интернатионал Гроуп, Калдера, и Проинтер.

Они захтијевају од надлежних институција Града да не дозволе постављање тзв породичног дрвета У Бањалуци.

Обавјештења ове потоње три компаније имају идентичан садржај те трде како изнесене тврдње градоначелника Станивуковића "немају никаквог основа и да представљају директну клевету"

"Због свега наведеног, обавјештавамо и упозоравамо вас да ћемо у случају одобравања захтјева о постављању наведене конструкције предузети све активности с цијем правне заштите нашег имена и пословног угледа, а што би за посљедицу могло имати директну штету по Град Бањалука, с обзиром на то да је Драшко Станивуковић наступао са позиције градоначелника, те да као градоначелник заступа и представља Град Бањалука" стоји између осталог у писмима фирми Инфинитy Интернатионал Гроуп, Калдера, и Проинтер.

Градоначелник Бањалуке раније је најављивао да ће у парку „Петар Кочић“ бити постављено 3Д дрво са списком фирми које су, како је навео, блиске породици Милорада Додика, лидера СНСД.

"У средини ће бити Додик, десно Миле Радишић, а лијево Бранислав Зељковић. На њих ће се наставити гране свих њихових фирми, свих милиона, камиона и авиона. Сви ће бити тамо и стајаће наредних 365 дана и нико га неће смјети склонити", рекао је раније Станивуковић.

 


Бука препорука

Политика

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.