Кривокапић се неће сутра обратити јавности Црне Горе

Мандатар за састав нове Владе Здравко Кривокапић, ипак неће сутра јавности саопштити имена будућих министара, како је првобитно најављено.

Nedeljnik / 28. октобар 2020

"Услијед густине догађаја и сусрета са бројним политичким субјектима, мандатар за састав владе, професор Здравко Кривокапић, неће сјутра одржати конференцију за штампу, како је првобитно планирано" саопштено је из Кривокапићевог тима.

Мандатар ће, како је саопштено, убудуће користити искључиво свој тwиттер налог за обавјештавање јавности о ставовима и догађајима везаним за преговарачки процес.

Посланик коалиције "За будућност Црне Горе" Милан Кнежевић казао је да ни Демократски фронт (ДФ) ни Социјалистичка народна партија (СНП) нијесу предали листу кандидата за мјеста у будућој Влади.

Кривокапић је казао да сви у Црној Гори знају да га за носиоца листе сигурно није поставио Андрија Мандић, те да он нема обавезу ни према једном политичком лидеру.

“Зашто је прича о лидерима толико битна? Сви у Црној Гори знају да ме Андрија Мандић сигурно није поставио за носиоца листе. Ја немам никакву обавезу ни према једном политичком лидеру, нити према било коме. Немам било какву везу са било којим тајкунима, иако они то свесрдно желе да искажу. Оно што је тачно јесте да су се они виђали са тим људима које они представљају као тајкуне. Ја нијесам”, рекао је Кривокапић за Недељник.рс на питање о персоналним рјешењима у новој Влади.

Кривокапић је додао и да није важно да ли ће неки партијски лидер бити у њој, већ како ће та Влада да ради.

“Ако желимо да будемо коректни, треба да знамо да није важно у овом тренутку да ли ће неки лидер бити у тој влади, него како ће та влада да ради и како ћемо да пројектујемо будућност Црне Горе. То је разлика у визији. Њихова визија је замјена, а моја визија је промјена. И реформа. Ако је замјена мјера тих лидера, онда, вјерујте, ја не могу да прихватим да иједан лидер буде у тој влади", казао је Кривокапић, и додао да би "они требало да допусте да ова влада, због проблема које имамо, буде влада којој ће се дати – не као што је уобичајено 100 дана, него 200 дана. И ако ми не искажемо резултат, дајте онда да видимо како ћемо даље”, рекао је Кривокапић у интервјуу за Недељник.

 


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.