МАМИЋ НАКОН ИЗРИЦАЊА ПРЕСУДЕ: ‘Мој одговор ће бити оружје

Здравко Мамић обратио се јавности након изрицања пресуде. Нјега, његовог брата Зорана, бившег Динамовог директора Дамира Врбановића и порезника Милана Пернара Ускок терети за извлачење око 116 милијуна куна из Динама те наношење штете државном прорачуну од 12,2 миљуна куна необрачунатог пореза и приреза.

Net.hr / 06. јун 2018

 

Мамић је пресуду дочекао у Међугорју, а на изрицању пресуде нису се појавили ни остали окривљеници. Мамић тврди да није у бијегу, већ је у Међугорје отишао пронаћи свој мир. Од тамо се након изрицања пресуде обратио јавности на конференцији за медије. Новинарима је рекао да га могу све питати, но тражио их је да га респектирају, да не провоцирају и не приказују неистинито.

 

‘Нисам ни у сну се надао да ћу бити пресуђен иједан дан. Да сте ме то питали прије неколико дана, био бих рекао да то није могуће, пресудити мене или било кога у овом предмету. Морам вам рећи да сам од сриједе до недјеље провео вријеме с мојом мајком од 87 година на мору. Купали смо се и смијали, био сам лежеран. И онда су ми почеле пристизати вијести о томе да је судско вијеће изложено невиђеном притиску ид а могу очекивати доношење исфорсиране и лажне пресуде, како је на крају и испало’, каже Мамић.

 

Објашњава да је у Међугорје дошао из више разлога.

 

‘Пријатељ сам с овим људима и нормално је да сам дошао овамо да поднесем ситуацију на цивилизиран и нормалан начин. У увјетима и околностима у којима се налазим, јако се добро осјећам. Не хиним да нисам згрожен, али се добро осјећам. Пресуда ме изненадила, но оно што ме емотивно чини несретним и тужним, то је образложење пресуде. Да су ми изрекли и дуплу казну, за мене то не би ништа значило. 6,7,13,15,77 година, ништа ми не значи. Значило би ми да сам слободан човјек. Кад сам чуо образложење пресуде, мијешају ми се туга и бијес и морам само видјети какав ће бити мој одговор. А мој одговор ће бити оружје које досад никад није забиљежено на просторима Хрватске или БиХ. Не мислим на оружје којим се пуца. Не бих хтио бити у кожи људи који су ово све напакирали и пресудили. Вијеће је само врх санте и један крак те једне дубоке државе која разара ткиво наших држава, грађана, а ја имам снаге и спознаја и побринут ћу се у обрани мене, моје обитељи и Динама да ти људи немирно спавају и на крају заврше у затвору. Овако дрско пресудити невином човјеку, ти монструми неће од данас мирно спавати, а ја ћу си узети довољан предах да квалитетно узвратим’, закључио је Мамић и додао да га образложење пресуде чини бијесним и опасним.

 

‘Сигуран сам да Вијеће није писало пресуду. преписали су конструкцију УСКОК-а од ријечи до ријечи, оно што су из ДОРХ-а захтијевали’, каже Мамић.

 

‘Боже помози свим људима који су учинили да се та пресуда догоди. Ја не могу мрзити, позивам на мир и љубав, али Боже им опрости, не знају што чине’, рекао је. Додаје да су истрагу цијело вријеме проводиле незаконито овлаштене особе.

 

Цитирао је одвјетника Вељка Миљевића, који је рекао да би ‘дијете од 4 године разумјело о чему се ту ради’ те је додао да за овакву пресуду нема доказа.

 

‘Ако нема штете, нема дјела, а Динамо се изјаснио да није оштећен’, каже Мамић.


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.