Марко Видојковић: ЕКСКЛУЗИВНИ ИНТЕРВЈУ СА СЛОБОДАНОМ МИЛОШЕВИЋЕМ – ВОЛЕЛИ СУ МЕ НА НЕВИЂЕНО

„Лако је Вучићу да се курчи када га на власти држе они који су мене гађали томахавцима“

Marko Vidojković / 21. мај 2020

За тачно месец дана биће одржани избори у Србији,  што је био повод да се упутимо у дубине пакла и тамо направимо ексклузивни интервју са бившим председником Србије и СР Југославије, Слободаном Милошевићем.

БУКА: Господине Милошевићу, за месец дана су избори у Србији. Чини се да је Српској напредној странци обезбеђена натполовична већина, а још се ни не зна ко ће све на изборима учествовати. Неки такву доминацију на политичкој сцени пореде са такозваним „вашим“ временима.

МИЛОШЕВИЋ: Слушајте, мене нису скидали са усијаних кука да бисте ме ви овде зајебавали. Моја времена и било која друга времена не могу да се пореде! У моје време, људи су долазили својевољно на контрамитинге, наоружани до зуба, исти ти људи су онда опозиционарима пуцали у главу на сред Кнез Михајлове! Наоружани летвама са мојим ликом, улетали су међу стране плаћенике и домаће издајнике и млатили их као волове у купусу! Где сад можете видети такву приврженост? Ево ја ћу вам рећи: нема је! То је зато што је Вучић јефтина реплика диктатора, доведена на власт преко западних служби, без икакве реалне потпоре у народу, која мора да плаћа дневнице за присуство на контрамитинзима!

БУКА: Нека потпора очигледно ипак постоји. Господин Вучић је победио у првом кругу председничких избора 2017.

МИЛОШЕВИЋ: Курац је то потпора! Кад те ЦИА доведе на власт, па ти разјебе целу опозицију, лако је побеђивати на изборима! Да ли сте свесни да се тај огавни тип већ осам јебених година не скида с екрана! Недељу дана да га нема, сви би на њега заборавили! Ето, то је објективан поглед да његову вредност. Кад сте мене видели да свако мало долазим у Други дневник и серендам?! Нисам морао никада нигде да се појављујем! Народ није морао да ме гледа сваки јебени дан на телевизији да би ме обожавао. Волели су ме на невиђено.

БУКА: Ипак...

МИЛОШЕВИЋ: Да не говоримо о томе ко је лепши! Замислите, она ругоба ће да те у нешто убеђује свакодневно. Годинама! Ове вране што ми кидају кожу с леђа мања су мука у односу на муку грађана Србије. Као да смо сви заједно у паклу, само ја испод земље, а ви на њој!

БУКА: Неки кажу да је коалиција која је већ осам година на власти у Србији идентична коалицији која је СР Југославију увела у рат са НАТО.

МИЛОШЕВИЋ: Прво, нико није увео Југославију у рат са НАТО, него једноставно нисам желео да пристанем на то да предам Косово и Метохију без борбе, па сам договорио једно умерено бомбардовање, после кога бих окупацију Косова и Метохије окарактерисао као победу над НАТО, уз резолуцију Савета Безбедности, за коју смо се унапред договорили да ће бити мртво слово на папиру. Е, то ја зовем политичко лукавство!

БУКА: Али, изјаловио вам се тај план. Годину дана касније сте...

МИЛОШЕВИЋ: Курац се изјаловио! Ево, малопре сам вам све испричао, а и даље ћете имати гомилу будала који ће бити убеђени да сам херој! Годину дана касније су ме само сви одреда издали кад је ЦИА инвестирала у моје рушење, и, ето, јебига. Али ме и даље многи доживљавају као победника! Насупрот томе, за Вучића су сви убеђени да је издајник, а то тек треба да постане. То што је био министар информисања кад смо укидали медије и нациљали Ћурувију не квалификује га за позицију на којој је сада, већ договор који је напраиво са западом иза леђа оној дилеји, како се зваше...

БУКА: Тадићу?

МИЛОШЕВИЋ: Да, Тадићу! Лако је Вучићу да се курчи кад га на власти држе они који су мене гађали томахавцима. А и окружен је све самим отпацима свих претходних режима, па тако и мог. То је све сам радикалски, жути, дачићевски и динкићевски олош, на платном списку страних служби и мултинационалних корпорација! Власт у Србији је марионетска у толикој мери да им ни не треба опозиција, као што видимо у пракси.

БУКА: Србија се у последње време наоружава. Да ли се надате неком рату, можда у Босни и Хецеговини, на Косову или у Црној Гори?

МИЛОШЕВИЋ: Наравно да се надам, али се бојим да су то пусти снови. Безобзирно играње са најемотивнијим успоменама из деведесетих, без икакаве намере да се крене у акцију. Бескрајно прављење вештачких криза ради одржавања тензије међу заглупелим народом, док се краде левом и десном! Укркавање бесмислених количина новца у застарело руско наоружање! У моје време смо бар користили наоружање домаће производње! И ратови су били прави! Воз са иконама, па какав је то рат, пизда вам материна!

БУКА: Знате за воз са иконама?

МИЛОШЕВИЋ: Та вест се овде пушта сваког петка у осам увече, свим Србима, у склопу правилника боравка у паклу. Замислите како је мени који сам водио рат са целим светом када то гледам! Али, добро, зајебано је са Косовом, има тамо страних трупа, а ми немамо никакве. Међутим, у Црној Гори се онолика маса дигла да брани попове, десет тенкова да им пошаљемо, сви да поскачу у море, као онај Звездин ватерполиста Црногорац, у Сплиту.

БУКА: Али, ви сте Црногорац! Зар навијате за братоубилачки рат?

МИЛОШЕВИЋ: Не би то био братоубилачки, него милоубилачки рат! Утолико би ми био милији. Али ко ће да ратује, глупи нашмкрани Босанчерос, који има истог газду као нешто мање глупи нашмркани Мило? Немојте ме зајебавати. Никаквог рата неће бити, нигде. Биће само страха од рата, а за то мени треба да кажете хвала, а не усраном Вучићу! Краткотрајне унапред испланиране сукобе не рачунам у ратове, да се оградим.

БУКА: Да се вратимо на изборе у Србији. Један део опозиције определио се за бојкот. Како вам се чини та тактика?

МИЛОШЕВИЋ: Свакој опозицији која бојкотује изборе рекао бих хвала. Међутим, овде је о нечему другоме реч. Пошто је Вучић један лажњак, коме већина у скупштини треба само да би могао формално да стане иза издаје, опште пљачке и распродаје друштвене имовине, свеједно је да ли се излази на изборе или не. Наштеловаће он да довољно политичке бораније уђе у парламент како би издаја Косова и Метохије добила легитимитет. Истовремено, овима што бојкотују, под условом да имају паре, згодно пада да немају никакве везе са издајом Косова, кад народ попизди.

БУКА: Зар није то мало неправедно према Вучићу. Многи ће рећи да је судбина Косова и Метохије решена 1999.

МИЛОШЕВИЋ: Ја сам само изгубио рат, што се споразума тиче, за нас сам извукао максимум. А шта је овај извукао? Оно што му запад понуди да извуче из шешира. Једини разлог што и даље не потписује је тај што зна да му нема опстанка кад то уради. Можда се плаши и да га Руси не смакну, ко зна, сетите се дављења оног јазавца, мада Руси сад раде са Трампом... Тако да.... Извините, мало сам се погубио, деконцентришу ме ови црви који ми излазе кроз образе.

БУКА: Ево, завршавамо. Какве су ваше прогнозе кад је реч о наредном периоду у Србији?

МИЛОШЕВИЋ: Вучић добија на изборима, а онда у септембру потписује независност Косова. После тога пада. Позивам народ да се не секира око бојкота парламентарних избора, видите и сами да вам се исто ’вата, изашли не изашли. Што се локалних избора тиче, јебига, ви знате да је мој пад почео на локалу, па сами саберите шта и како.

БУКА: Господине Милошевићу, хвала вам на издвојеном времену.

МИЛОШЕВИЋ: Нема на чему, овај измишљени интервју савршено се уклапа у дефиницију мог боравка у паклу.


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.