Металика ватрогасним службама у Аустралији донирала 750 хиљада долара

Популарни хеви метал бенд Металика донирао је 750.000 аустралијских долара локалној аустралијској ватрогасној служби, као и Државној ватрогасној управи у Викторији, извјештавају страни медији.

BUKA portal / 14. јануар 2020

– Вијести о страхотама пожара који су захватили милионе хектара широм Аустралије долазе нам са свих страна. Посљедице разарања на све становнике, животиње и животну средину заиста сламају срце. Молимо све да нам се придруже и помогну колико могу – стоји у саопштењу бенда.

Донација Металике такође значи да је бенд осигурао готово исто новца колико и власник и извршни директор Амазона и тренутно најбогатији човјек на планету, Джеф Безос, који је донирао милион аустралијских долара.

 

Чак је и Безосова донација у сјени оне коју је индиректно направила звијезда Инстаграма, 20-годишња Кајлин Вард. Она је обећала послати голу фотографију свима који јој пошаљу доказ да су донирали барем 10 долара. Према процјенама, захваљујући њој, прикупљено је близу милион америчких долара.

Стручњаци су процијенили да би штета коју су пожари направили могла бити процијењена на 3 милијарде долара. Многа велика свјетска имена укључила су се у пружање новчане помоћи.

(Клиx)


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.