"Нису хтеле да кроз живот корачају погнуте главе. Храброст за дивљење и одлучност која даје наду…”: Драган Бјелогрлић за Недељник о “случају Мика Алексић”

У име генерације која је збуњена и јадна дозволила изградњу поремећеног система вредности у коме ће злочинци,убице,сецикеце и моралне наказе бити људи од угледа,извињавам им се и клањам, не тражећи да нам опросте.Нисмо заслужили њихово разумеванање

Nedeljnik / 20. јануар 2021

 Девојке, до јуче девојчице, жртве монструозног злочина су проговориле. Нису само изашле храбро у јавност са својим болом и дубоким ожиљцима, него су се организовале и одлучиле да злочинца пошаљу у затвор. Дивим им се и клањам док ми се срце грчи због њиховог огомног бола.

Захваљујем им се до неба, што за разлику од претходних генерација, које не осуђујем, нису хтеле да кроз живот корачају погнуте главе, мирећи се чињеницом да живе у друштву које је навикло на неправду гомилану деценијама.

Нису пристале на ћутњу и равнодушност која би у годинама које следе полако метастазирала у губљење вере у човека, правду, част, у смисао постојања.

У име генерације која није нашла снаге да се одупре цунамију историјских потреса, у име генерације која је збуњена и јадна дозволила изградњу поремећеног система вредности у коме ће злочинци, убице, сецикеце и моралне наказе бити људи од угледа, извињавам им се и клањам, не тражећи да нам опросте.

Нисмо заслужили њихово разумевање.

Велико хвала што су нас, бар не тренутак, пробудиле из дубоке успаваности и равнодушности, коју смо прихватили као философију живота.

 

Преузето из Недељника


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.