Одржан полумаратон у Бањалуци: Побједници из Кеније, хиљаде тркача на улицама града (ФОТО)

Такмичари из Кеније Паул Тионгик и Ивине Лагат побједници ГоПро РМЦ Бања Лука Халф Маратхона

Maja Isović Dobrijević / 20. април 2019

 

Побједник ГоПро РМЦ Бања Лука Халф Маратхона је Паул Тионгик из Кеније који је на бањалучкој стази остварио сјајан резултат од 1:02:31, друго мјесто освојио је Ноел Хитимана (1:05:17) , док је на трећем мјесту Жан Баптист Симункека.

У женској категорији побиједила је Ивине Лагат која је истрчала трку у времену 1:12:41, друга је била Рутх Нунду Мбатха (1:14:04), док је треће мјесто заузела Хелен Јепкосгеи Кимутаи.
Наша олимпијка Луциа Кимани заузела је пету позицију.

 

У трци Проинтер 10к побиједио је Ј.М. Вианнеи МИАСИР са временом 0:29:24. Друго мјесто освојио је Бинот Wyцлиффе Кипкорир (0:29:44), док је на трећем мјесту Андреw Кwемои Манг'ата (0:30:13).

Побједница трке Проинтер 10к је Бојана Бјељац из Хрватске са резултатом 0:33:29, друга је била Јане Нгима Мбого (0:33:40), док је трећу позицију заузела Цсилла Пап.

Награђени су и тимови који су се такмичили у Г-Дриве 5к Теам Рун трци. Најбољи резултат у мушкој конкуренцији остварила је екипа „Маратонци“, најбољи женски тим је „мојМаркет 20“, док је најбољи резултат међу мјешовитим тимовима остварила екипа „ФБН1“.

 

ГоПро РМЦ Бања Лука Халф Маратхон,  Проинтер 10к и тимска трка Г-Дриве Теам Рун стартале су јутрос у 9 часова.

У оквиру спортског дијела „Вивиа Рун&Море Wеекенда“ фестивала у свим тркама учествовало је око 7000 тркача, док је фестивал окупио око 10 000 посјетилаца, гостију и навијача на улицама града.  

Тропиц Бамбини маратон трчало је преко 700 малишана, који су након дионице од 250 метара награђени финишерским медаљама, а на тврђави Кастел забављали су их чланови дјечијег хора „Врапчићи“.

 

 

Претходни дан одржана је друга по реду мyБоок Сцхоол Рун Трка, коју је трчало око 1300 бањалучких школараца из основних и средњих школа, а бројни грађани обиљежили су почетак прољећа учешћем у највеселијој трци Цолор Фун Рун, након чега су се забавили уз концерте Миреле и Лаке, те Qуеен Реал Трибуте бенда.

Фестивал „Вивиа Рун&Море Wеекенд“ наставља се вечерас од 21 час на Маин стаге-у тврђаве Кастел гдје ће бити одржана велики партy на отвореном који организује Фресх Wаве фестивал, а на којем ће наступити Јамес Забиела, Г. Едд и Младен Томић.

Новинарке портала БУКА успјешно су завршиле трку на 10 километара.

 


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.