Огласиле се институције о хапшењу бившег министра Владе РС због сексуалног злостављања дјетета

Саопштење полиције и Окружног тужилштва Бањалука

Maja Isović Dobrijević / 06. јун 2019

Foto: Ilustracija

 

Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, 05.06.2019. године, након сумње о извршењу кривичних дјела из области сексуалног злостављања и искориштавања дјетета, а на штету дијетета из Бање Луке, предузели су потребне мјере и радње те у вези са тим истог дана лишили слободе Н.С.  из Бање Луке.

Осумњичени Н.С. је, 06.06.2019. године, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу, спроведен у Окружно јавно тужилаштво Бања Лука.

С обзиром на чињеницу да се ради о дјетету, те у складу са свим позитивним међународним и домаћим прописима којима се штите интереси дјетета, нисмо у могућности износити више детаља.

Из Окружног јавног тужилаштва Бања Лука рекли су нам да им је данас од стране Полицијске управе Бања Лука, достављен извјештај против Н.С., рођен 1950.године из Бања Луке, због постојања основа сумње да је починио кривично дјело Обљуба са дјететом млађим од петнаест година из члана 172. став 3. у вези са ставом 1. Кривичног законика Републике Српске.

"Спроведено лице ће бити испитано од стране дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бања Лука.Након испитивања тужилац ће одлучити о стављању приједлога за одређивање мјере притвора, о чему ће јавност бити обавјештена", кажу из Тужилаштва.

Незванично сазнајемо да је ријеч о бившем министру у Влади РС Ненаду Сузићу (1950). Ненад Сузић је бивши министар просвјете у Влади Републике Српске, а био је у саставу Владе из 1998. године. 

Према информацијама из медија он је сумњичен да је сексуално злостављао једанаестогодишњу дјевојчицу дужи временски период.

ПЕДАГОГ

Ненад Сузић редовни је професор Универзитета у Бањалуци, а ужа област којом се бави је педагогија.

Из биографије која стоји на страници Филозофског факултета стоји је да Ненад Сузић рођен 1950. године у Новом граду. Након завршене учитељске школе у Приједору завршио је педагогију и социологију на Филозофском факултету у Загребу. Магистрирао је на истом факултету на тему „Ученик као субјект моралног формирања“ 1989. године у Загребу. Докторску дисертацију је одбранио на Филозофском факултету у Београду на тему „Особине наставника и однос ученика према настави“ 1995. године.

Као учитељ ради 1970. године а као наставник у предметној настави 1971. године. Посао педагога обавља од 1976. до 1981. године у Центру основних школа Нови Град. Од 1981. до 1993. године професор је социологије и психологије у средњој школи. Од 1987. до 1993. године обавља посао помоћника директора а затим обавља дужност директора Школског центра у Новом Граду. Од 1993. до 1996. године ради као надзорник у Републичком педагошком заводу Бања Лука. Од 1996. године предаје педагогију на Филозофском факултету у Бањалуци. У периоду од 1998. до 2000. године обавља дужност министра просвјете у Влади Републике Српске. Сада предаје педагогију и социологију образовања у Бањалуци.  

Везан текст:

Ово је бивши министар просвјете у Влади РС који је осумњичен за обљубу малољетнице: Бави се ВРИЈЕДНОСТИМА и МОРАЛОМ у васпитању и настави

 

 

 

 

 

 

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.