ПЛАНИРАНО ИГРАЛИШТЕ, А СЛУЖИ КАО ПАРКИНГ: Грађиш опет на "мети" нелегалног паркирања (ФОТО)

Према Регулационом плану града на овом мјесту није планиран паркинг, већ дјечије игралиште.

Maja Isović Dobrijević / 08. јул 2019

Foto: BUKA

 

Грађиш, некад популарно дјечије игралиште, посљедњих дана све је чешће мјесто нелегалног паркирања. Станари улице Симе Шолаје који су неколико година бранили ово мјесто од намјере да се претвори у паркинг опет су у страху, јер се несавјесни возачи у посљедње вријеме све чешће на том мјесту паркирају.

Према Регулационом плану града на овом мјесту није планиран паркинг, већ дјечије игралиште.

 

 

Александар Жоља, станар улице Симе Шолаје рекао је да је у цијелој причи са Грађишем успјех што је у регулациом плану планирано игралиште.

"Међутим ко зна када ће се кренути у изградњу самог игралишта, пошто су градске власти пребациле на нас станаре да тражимо спонзоре за игралиште. Са друге стране све је направљено тако да буде паркинг, односно у овој сивој зони станари, али и остали грађани све више користе овај простор за паркирање", рекао је Жоља за БУКУ.

 

 

Александар каже да свакодневно фотографише аутомобиле који су ту паркирани и шаље те фотографије преко апликације грађанаска патрола. Каже нам да су станари писали дописе и Одјељењу за комунално и саобраћај.

"Комунално се прогласило ненадлежним, иако је најбоље рјешење да се стави рампа и тако забрани нелегално паркирање. Још увијек чекамо одговор Одјељења за саобраћај", истакао је Жоља.

 

 

Из Градске управе су нам рекли да на овом мјесту сигурно није планиран паркинг.

Подсјетимо да је Грађевина било импровизовано и једино игралиште у бањалучком насељу Центар 1 које је смјештено између улица Симе Шолаје и Васе Пелагића. Од 2011. године траје борба станара да сачувају ово мјесто од пренамјене у паркинг. Занимљиво је да су акцију заштите овог игралишта покренула дјеца која су се ту играла.

 

 

Под утицајем свакодневног протестовања од стране најмлађих станара улица изградња паркинга је заустављена, али изградња дјечијег игралишта још увијек се чека.

 

 

 

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.