Позната имена чланова ДНС-а који су напустили странку у Бањалуци

Девет чланова Предсједништва Градског одбора ДНС-а Бањалука иступило је из ове странке.

Srna / 07. децембар 2020

 

Саопштење о иступању из странке потписали су Бојан Пећанац, Никола Кнежевић, Љубо Нинковић, Ново Грујић, Дејан Лолић, Александар Рађеновић, Новак Радумило, Зоран Бабић и Владислав Бабић.

У саопштењу се наводи да су из Предсједништва Градског одбора ДНС-а раније изашле Маја Јовановић и Божана Јокић, да је Огњен Тадић избачен, док је Марко Аћић смијењен.

На сједници Предсједништва Градског одбора ДНС-а, осим одлуке о иступању из странке, анализирани су резултати избора у Бањалуци, те је закључено да је у условима невјероватне опструкције дијела руководства странке остварен добар изборни резултат.

"Да предсједник странке усред изборне кампање није позивао грађане да гласају за кандидате опозиције, поништавајући тако своје одлуке, али и једногласну одлуку Предсједништва ДНС-а Бањалука, тај резултат би био и бољи", навели су из Градског одбора ДНС-а.

У саопштењу се додаје да је јединствен случај у политичкој пракси да предсједник једне странке позива да се гласа за кандидате других странака, а не за странку чији је предсједник.

"Са притисцима и паушалним оцјенама наставило се и послије избора, баш као и са праксом девалвације свега што су људи у градском одбору радили и урадили и прије кампање и у току кампање", тврде бивши чланови ДНС-а Бањалука.

У току само неколико недјеља, истиче се у саопштењу, ДНС се одрекао својих политика и коалиционих партнера, а остао је без посланика, великог броја одборника и постао политичка групација која треба да служи партикуларним интересима.

"То је негација унутарстраначке демократије која је темељ ДНС-а и једина гаранција да ћемо у нашој Републици живјети онако како сами бирамо", сматрају чланови који су иступили из ДНС-а Бањалука.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.