Рогер Wатерс глатко одбио Зуцкербергов новац за кориштење култне пјесме Пинк Флоyда

Једна од најпознатијих роцк химни свих времена – култна пјесма Пинк Флоyда “Анотхер Брицк ин тхе Wалл” – требала се појавити као позадинска глазба у новој Фацебооковој реклами за Инстаграм.

BUKA portal / 17. јун 2021

 

Но, када је Фацебоок покушао исходити ауторска права за њу, ствар је запела: аутор пјесме, легендарни Рогер Wатерс је понуду грубо одбио.

Wатерс је овога тједна новинарима испричао како га је прије неколико дана контактирао особно Марк Зуцкерберг, нудећи му за кориштење ове складбе у реклами “огроман износ новца”.

Међутим – Wатерс је потпуно негативно реагирао. Грубо је одбио Фацебоокову понуду, уз понеку попратну псовку: Ф**к yоу. Но ф***ин’ wаy, је наводно био његов изравни одговор. Wатерс је и отприје познат по томе што своју глазбу на кориштење уступа само у сврхе за које процијени да су “добре” – а Фацебоок то, према његовом мишљењу, није.

Своје одбијање Зуцкербергове великодушне понуде појаснио је тако што је говорио о томе како Фацебоок и Инстаграм имају превелику моћ, како цензурирају слободан говор, а поготово причу о Јулиану Ассангеу, којем је и био посвећен округли стол на којем је Wатес судјеловао.

“Тај мали п***ек је почео са страницом на којој се оцјењује изглед дјевојака. Њој ћу дати 4 од 5, ова је ружна, дат ћу јој 1… И онда је он добио толику моћ! Сада је један од најмоћнијих идиота на свијету”, оштар је био глазбеник према власнику Фацебоока. Зуцкерберг се није огласио по овом питању, нити је познато коју ће пјесму користити у спорном огласу за Инстаграм.

музика.хр


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.