Састанак Ферагета и Лепира: Подсјећање на Додиково обећање да ће избацити све тужиоце који не буду радили свој посао!

Састанак је заказан за данас 12:30 сати у Окружном јавном тужилаштву Бањалука.

Maja Isović Dobrijević / 17. септембар 2019

Foto: BUKA

 

Адвокат породице Драгичевић, Ифет Ферагет данас ће се састати са главним тужиоцем у предмету убиства Давида Драгичевића, Желимиром Лепиром, саопштено је из "Правде за Давида".

Састанак је заказан у 12:30 сати у Окружном јавном тужилаштву Бањалука.

Неформална група грађана "Правда за Давида" позвала је медије да испрате овај састанак.

"Ми свакако планирамо сачекати исход разговора испред зграде Тужилаштва. Надамо се и вашем присуству. Уједно подсјећамо члана Предсједништва БиХ Милорада Додика на обећање дато јавности да ће са народом из канцеларија ОЈТБЛ избацити све тужиоце који не буду радили свој посао", саопштено је из ове групе.

Такође позивају читаву политичку сцену (позицију и опозицију) да им се придруже или бар онај дио којем је циљ владавина права у земљи гдје је нерад тужилаштва постао уобичајена појава.

"Доказе да тужилац не ради имамо, обећање имамо ... ми и даље чекамо одговор институција на питање "Ко је убио Давида?", истичу из ове групе.

Овај случај на ноге је дигао и ујединио грађане Бањалуке, Републике Српске, БиХ, региона и свијета.

Случај убиства Давида Драгичевића још није ријешен.

Вишемјесечни протести Правде за Давида кулминирали су током одржавања три велика скупа у Бањалуци, када су су окупиле десетине хиљада грађана. Посљедњи велики скуп одржан је 5. октобра, два дана прије избора у БиХ.

Протести Правде за Давида на Тргу Крајине окончани су 25.12.2018. године хапшењем Давора Драгичевића и чишћењем Трга Крајине. Пар дана након тога протести су се одржавали спонтано, шетњама бањалучким улицама, предвођени Давором Драгичевићем.

Давидова смрт и окупљања Правде за Давида догађај је који је заувијек промијенио Бањалуку.

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.