Сјећање на Джекија/Срећка: Пас који овакву судбину није заслужио

Овај пас је био вољен од многих љубитеља животиња у Бањалуци. Грађани траже одговорне и рекацију надлежних уз поруку: "ово не смије да се дешава!"

Maja Isović Dobrijević / 26. јун 2017

Група грађана из Бањалуке окупила се у недјељу поподне у парку Петар Кочић да би скупљали петицију да се утврди одговорност због пса који је пронађен мртав у овом парку.

 

Ово је Джеки/Срећко

 

Грађани сматрају да је пас убијен. Подсјетимо да је тијело пса пронађено 13. јуна у фонтани у парку Петар Кочић.

"Са овом петицијом смо првенствено изашли како бисмо натјерали надлежне да раде свој посао када су у питању околности паса који је пронађен мртав. Вјероватноћа да се починитељ пронађе сада је минимална. Тијело пса је пронађено 13. јуна, а ми не знамо гдје је тијело завршило. Овим путем желимо истаћи да су надлежни заказалли, јер Джеки није једини пас који је убијен, а за које нико није, нити ће одговарати", рекла је за Буку једна од дјевојака које су прикупљале потписе.

 

Она каже да се овом петицијом настоји указати да пси "луталице" нису само небитни пролазници, већ су то жива бића која требају нашу помоћ, јер их је сам човјек довео у ову позицију. Организатори позивају све грађане да потпишу ову петицију, а убрзо ће бити организовано још једно јавно окупљање.

 

"Нећемо одустати, идемо до краја, тражимо реакцију надлежних да се утврди одговорност и да се потруде да се овакве ствари више никад не десе", рекли су окупљени. Из Удружења грађана Кербер Бањалука јуче су објавили одговор Комуналне полиције на допис поводом овог случаја: "По сазнању из медија надлежни комунални полицајац је извршио надзор на предметној локацији и утврдио да је Хигијеничарска служба уклонила угинулу животињу. Обављен је разговор са радницима Хигијеничарске службе који су изјавили да на угинулој животињи нема трагова насиља, те да је ветеринарска инспекција утврдила да пас није чипован, да нема власника, те сходно наведеном нема потребе за евентуалном аутопсијом како би се утвдио узрок угинућа. Истражне радње које се односе на изузимање дигиталних записа са надзорних видео камера су у надлежности Министарства унутрашњих послова", рекао је овом удружењу Петар Миљић, комунални полицајац-координатор.

 

Поред прикупљања потписа грађани су јуче запалили су свијећу, а за псе и мачке који немају заштиту и власнике прикупили су храну.

 

 


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.