СПЕКТАКУЛАРНО ХАПШЕЊЕ ТЕРОРИСТА У РУСИЈИ: Организована група планирала нападе на градове домаћине СП-а!?

Нјих неколико било је само у гаћама кад их је заскочио полицијски тим којег су чиниле снаге Министарства унутарњих послова и ФСБ-ових тајних агената.

Net.hr / 23. април 2018

Руске тајне службе привеле су неколико мушкараца за које се сумња да су терористи. То се догодило у два руска града која ће бити домаћини ФИФА-ином Свјетском првенству.

 

Разбијање терористичке ћелије

 

У Санкт-Петербургу, у близини мјеста на којем ће тијеком натјецања бити смјештени тимови, полицијска снимка приказује драматичну рацију над седам мушкараца осумњичених да су били у контакту с терористичким регрутерима. Нјих неколико било је само у гаћама кад их је заскочио полицијски тим којег су чиниле снаге Министарства унутарњих послова и ФСБ-ових тајних агената. Како приказује снимка коју су објавили Руси, један од ухићених се замало расплакао попут дјетета пред специјалцима.

 

alt

 

Три су мушкарца приведена, а један је погинуо док су обавјештајне службе разбијале терористичку ћелију у граду Ростов на Дону.

 

 

Пронађено оружје и експлозиви

 

Ради се о двојици 21-годишњака из средишње Азије који су оптужени да су планирали терористички напад у Санкт-Петербургу. Истражит ће се и остали приведени, јавља Даил Маил.

 

Скупина је оптужена да је комуницирала с регрутером терориста путем апликације Телеграм мессенгер, која је у Русији у процесу блокирања.

 

 

Очекивали су да ће их регрутери послати на тренинг за терористички напад. Приликом те полицијске акције, један је мушкарац, вођа те терористичке ћелије, детонирао експлозивну направу и притом је погинуо, но остали су ухваћени, приопћио је ФСБ и додао да се ради о мушкарцима који су слиједили наредбе припадника Исламске државе у Сирији.

 

Код њих је пронађено оружје и експлозивне направе, као и пропагандни материјали Исламске државе и уређаји за комуникацију.

 

altaltalt

 

 

(Нет.хр)


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.