Шта ако нисте уписали жељени факултет? Рјешење увијек постоји

Уколико нисте успјели да упишете жељене студије, не очајавајте. Нови уписни рок ускоро почиње, а слободних мјеста још увијек има на перспективним студијским програмима који вам могу омогућити сигуран посао и одличну зараду.

PR / 18. јул 2019

 

Уколико нисте успјели да упишете жељене студије, не очајавајте. Нови уписни рок ускоро почиње, а слободних мјеста још увијек има на перспективним студијским програмима који вам могу омогућити сигуран посао и одличну зараду. 

Као и сваке године, први уписни рок, који је недавно завршен на факултетима и високим школама широм БиХ, утицао је на различито расположење код оних коју су остали изнад и испод „црте”. Међутим, важно је истаћи да сви који нису постигли жељене резултате у овом уписном року имају нову прилику да већ током јула упишу студије. 

 

Подигните главу и припремите се за нову шансу

 

Најгоре што у овом моменту можете да урадите јесте да демотивишете себе. Посебно ако се узме у обзир да вашу будућност неће одредити чињеница у ком року сте уписали жељени факултет или високу школу, већ успјех који остварите током студија. 

 

Размислите колико је данас успјешних људи некада било у истој ситуацији као и ви. Сјетите се чувене изреке која каже: „Није важно колико пута сте пали, већ колико пута сте устали” и припремите се за праве изазове који тек слиједе. 

 

 

 

Размислите још једном које је идеално занимање за вас

 

Да бисте изабрали идеално занимање којим ћете се бавити у будућности, важно је да водите рачуна о неколико фактора. Најважнији међу њима јесу ваша интересовања, али и перспектива области у којој ћете градити каријеру. Од ваших интересовања ће зависити са коликим одушевљењем ћете чекати сваки сљедећи радни дан, међутим, перспектива сектора за који се школујете у великој ће мјери одлучити да ли ћете за тако нешто уопште добити шансу. 

 

Из тог разлога добро размислите која ће вам област омогућити да без потешкоћа пронађете посао на коме ћете имати прилику да искажете свој таленат, али и да дођете до одличне зараде. Када се одлучите за област у којој имате реалне шансе за започињање успјешне каријере, преостаје вам да пронађете позицију, односно занимање које одговара вашим интересовањима.

 

Ово су најперспективније области у којима је остало још неколико слободних мјеста 

 

За почетак, најважније је да добро истражите тржиште и проучите у којима областима вас очекују највеће могућности за проналазак доброг посла. 

 

Није новост да су информационе технологије убједљиво најперспективнија област, а широке могућности пружиће вам и студије економије, јер су ови стручњаци потребни готово свакој компанији без обзира на њихову дјелатност. Ипак, оно што можда нисте знали јесте да управо на овим одсјецима можете да започнете студије и у другом уписном року

 

Упис је у току – постаните ИТ инжењер или дипломирани економиста 

 

Љетњи уписни рок отворен је на Високој школи за информационе технологије, економију и предузетништво (ИТЕП), гдје се током трогодишњих или четворогодишњих студија можете образовати управо за најтраженија занимања данашњице. Студирање по најмодернијим условима омогућиће вам да усвојите савремена практична знања која одмах по завршетку образовања можете примијенити на реалним пројектима. 

 

Уз такву стручност, статус дипломираног ИТ инжењера или дипломираног економисте, али и уз перспективу које има занимање за које се школујете, одлично плаћен посао увијек ће бити ваша реалност. За више информација о актуелном уписном року посјетите сајт ИТЕП високе школе или позовите број 051/303-527. Пожурите, број слободних мјеста за упис на најтраженије студије је ограничен. 

 

 

 


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.