Стела Милановић са слободе: Ако сам ја највећа пријетња овом систему онда је то жалосно!

Стела Милановић пуштена је на слободу након што је 17 часова провела у полицијској станици у Бањалуци.

Maja Isović Dobrijević / 15. јул 2019

 

Подсјетимо да се она јуче након седам мјесеци скривања у свом стану предала полицији.

"Полиција је долазила са мојом сликом и ометала је комшије. Осјећала сам се као да сам убица и због тога сам одлучила да направим тај корак и да одем у полицију. Ако сам ја та највећа пријетња за њих онда је то жалосно. То је жалосно за овај систем. Као разлоге за потјерницу наводе шетње 30. и 31. децембра као и то да смо око Каранове зграде угрожавали јавни ред и мир и да смо угрожавали сигурност. То због чега они наводе да је потјерница за мном била расписана је смијешно. Инспектори са којима сам разговарала били су стварно коректни. Више сам била под притиском у кући прије него што ћу кренути у полицију, али кад сам ушла у полицијску станицу одлучила сам да је то то и да се то треба завршити", рекла је Стела након пуштања на слободу.

Стела је рекла да ће и даље наставити давати пуну подршку групи Правда за Давида и Давору Драгичевићу.

"Мој син је био Давидов колега и сматрам да је подршка једна исправна ствар. Увијек ћу бити уз Давора и ту породицу. Ја сам изашла као мајка и родитељ. Ако је то грешка, ботити се за живот и људска права ја не знам онда шта да кажем на то", каже она.

Стела каже да се данас ипак осјећа лакше и да јој је срце пуно због људи који су је подржали.

Милан Малешевић, адвокат групе Правда за Давида рекао је да је све прошло у складу са процедурама.

"Међутим, није било потребе да госпођа, као дијабетичар, 17 часова проводи у притвору, јер се сама пријавила. Она је читаво вријеме била у својој кући и доступна свим органима гоњења. Из оправданих разлога била је уплашена. На крају је најбитније да је жена након седам мјесеци изашла из страха. Те вечери је градом шетало 4-5 хиљада људи, а оптужница је подигнута за 5 људи. То је један неозбиљан поступак који се води искључиво са циљем да се врши притисак и застрашивање грађана и јавности", истакао је Малешевић и додао да сада све зависи од тужиоца који би требало да подигне оптужницу против Стеле или донесе одлуку о неспровођењу истраге.

Народни посланик Драшко Станивуковић пружио је подршку Стели Милановић.

"Мени је било довољно да видим очи те жене, то је уништен један људски живот, уз многе животе који су овдје уништени. То су животи многих породица. мени је жао због свега шта се дешавало и Стела има могу потпуну подршку, јер је стала уз борбу да се нађе правда за један млади живот", рекао је Станивуковић данас.

Везан текст:

Стела Милановић скривала се седам мјесеци у свом стану: Због притиска на породицу одлучила је да се преда!

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.