Угледни шведски епидемиолог дефинисао све грешке затварања пред коронавирусом

Шведски професор, епидемиолог доктор Јоха Гисецке, таксативно је навео све нелогичности у вези са избором бројних земаља да се затворе пред коронавирусом, а његове ставове до детаља је пренео портал реалцлеарполитицс.цом.

Nedeljnik / 20. април 2020

За почетак, он сматра да ниједно затварање, ни британско, ни било чије друго, није засновано на чињеницама и доказима. Истиче да је исправна политика у оваквим ситуацијама да се заштите стари и млади.

То ће на крају довести до имунитета стада, као логичне последице.

Он тврди да је почетни одговор Велике Британије на пандемију био бољи него понашање након заокрета у стратегији.

Каже и да никада није видео да један необјављен рад, као што је анализа Империа коледжа, има толики утицај на политику.

Додаје да је рад изразито песимистичан. Наглашава да је тако у свим земљама где су се одлучили за затварање и да заравнање криве није последица таквих мера него тога што умиру најрањивији.

Резултати ће на крају бити слични за све земље, а то што је болест непозната уплашило је државна руководства неких земаља.

Стварна стопа смртних случајева од коронавируса, према његовим речима, је око 0,1 одсто.

Закључује да ће се показати да је око 50 одсто популације у Великој Британији и Шпанији већ заражене и да ће то доказат тестови на антитела.

“Требало би да сачекамо годину дана да бисмо могли да упоредимо резултате и судимо о томе ко је погрешио”, тврди Гисецки, а преноси Спецтатор.ус.


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.