Ухапшен вандал на Бањ брду/Шехитлуцима: Чупао клупе и бацао их у провалију

Најбоља казна би била да се иста та особа доведе у Рекреативну зону Бањалуке и натјера да сама извуче све клупе и канте за смеће које је преврнуо у провалију, а било их је око 10-15 комада.

Maja Isović Dobrijević / 27. јун 2016

Бањалучанин средњих година јуче је ухапшен након што је синоћ око 21 час на шеталишту према Бањ брду/Шехитлуцима поломио и бацио у провалију десетак клупа и неколико канти за отпатке.

Овај вандалски чин изазвао је гнев љубитеља природе. Грађани који су учествовали у постављању комуналне опреме на омиљеном излетишту многих Бањалучана су љути због овог чина. Грађани су јуче пријавили овај вадализам око 21.30 часова која га је по доласку ухватила и привела у станицу. Како су рекли рекреативци из Бањалуке: "у питању није био дрипац већ мајмун од 35 година". Већина клупа и канти преврнута на је потезу од рампе до споменика. Горан Пивашевић из Рекреативне зоне Бањалуке рекао да је да су акцијом "Клупе" коју су радили прошле године хтјели пробудит солидарност грађана у унапређењу властитог простора.

 

Фото: Жељко Мајданџић

 

"То смо успјели са 36 нове клупе које смо поставили. Са том акцијом смо урадили и још нешто много битније, а то је да свако ко користи Рекреативну зону Бањалуке у сврху шетања или рекреације осјети сваку ту клупу као нешто што је његово", рекао је за БУКУ Пивашевић. Додаје да су резултат видјели синоћ, а то је да су наши грађани примјетили вандала који уништава нешто што је њихово и истог момента пријавили полицији тај случај. "Полиција је дошла брзо и обавила свој дио посла. Најбоља казна би била да се иста та особа доведе у Рекреативну зону Бањалуке и натјера да сама извуче све клупе и канте за смеће које је преврнуо у провалију, а било их је око 10-15 комада, што можете видјети и на нашим фотографијама. Сарадња полиције и грађана је успјела", каже Пивашевић.

 

 

 


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.