УЗНЕМИРУЈУЋИ САДРЖАЈ: Нова дрога све популарнија

Амерички стручњаци упозоравају да се флакка по популарности приближила црацку и кокаину.

BUKA portal / 05. јануар 2019

Нова дрога која кошта мање од просјечног сендвича почела се ширити Европом. Име јој је флакка, зову је и "канибалском дрогом", а увози се из Кине.

Људи који је узму заударају на мачји урин но то није највећи проблем јер једна жена која ју је узела ископала је властитој мајци очи, овисник о флакки бескућнику је одгризао лице, а један се дрогирани мушкарац покушао сексати са стаблом. 

Флакка је посебно популарна у Великој Британији гдје једна њена доза стоји око пет конвертибилних марака. 

 

 

- Банде покушавају популаризирати ту дрогу и засад у томе успијевају јер број њених корисника расте, рекао је за Тхе Сун Аббас Канани, британски стручњак за наркотике.

Флакка изгледа попут соли за купање, а може се јести, ушмркавати или узети интравенозно, путем инјекције. 

Дрога изазива еуфорију и подиже самопоуздање попут кокаина, али разлика је у томе што флакка додатно доводи и до тешке параноје те губитка осјећаја за стварност.  

Због узимања флакке прије три године у САД-у су ухапсили британског туриста који је трчао гол и понашао се агресивно, а дрогирани амерички затвореник прошле је године снимио видео у којем одгриза главу живом мишу.

Једна од посљедњих шокантних случајева збио се недавно на Флориди када је Цамилле Балла (32), услијед предозирања флакком, убила мајку ископавши јој очи које је касније ставила на врх картонске кутије.

Нашли су је прекривену крвљу како непрестано виче:

- Убила сам мајку, помозите ми. 

Полицији је касније рекла да је конзумирала марихуану за коју вјерује да је била попрскана флакком. 

Амерички стручњаци упозоравају да се флакка по популарности приближила црацку и кокаину. Сви страхују да ће се због лаке доступности и ниске цијене врло лако, након САД-а, проширити по цијелој Европи и остатку свијета. 

24сата.хр


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.