Ведрана Рудан: Зашто се не бојим коронавируса?

Мене коронавирус не може ни изненадити ни убити јер стално пратим наше портале. На Индекс скачем из минуте у минуту, тамо све пише. Неки и говоре.

Vedrana Rudan / 26. фебруар 2020

Поновит ћу што сам научила. Коронавирус је стигао у Хрватску, али не треба дизати панику.

Јавио се доктор Ђикић који се увијек јави кад је Хрватска у кризи или кад открије неки лијек за рак.

Овај је пут објавио да Хрватска има феноменалне докторе који ће нас на вријеме обавијестити колико има мртвих и како није вријеме за панику зато јер се о корони све зна.

Вирус је скочио на човјека са шишмиша или оне чудне кинеске животиње покривене љускама или је побјегао из кинеског лабораторија или су га Кинезима увалили Амери.

Мени која мрзим све што је америчко ово посљедње највише држи воду.

Како је могуће, реците ви мени, да више мртвих од короне има у Хрватској у којој нема мртвих него у Америци?

Као и сваки смак свијета и ова корона има своју звијезду.

Госпођа која нас на тему корона све успјешно смирује неко је вријеме провела у окупираном Сарајеву, јако је богобојажљива и стручна. Кад је била у Сарајеву од бомби ју је спасио драги Бог.

Рекла је да против короне не помажу маске, не помаже ни паника, ни пражњење маркета, треба само бити опуштен и прати руке.

Јеботе! Да је Хрватима који су сви католици споменула драгог Бога, молитву и вјеру њене би поруке до њих стигле. Често прати руке? Докторица није нормална. И то још врућом водом и сапуном и још двадесетак секунди. ?!

Јутрос сам била у “Премијеру”, то је ријечки кафић у центру, сједила сам за столом покрај мушког захода јер је мушки заход у зони у којој се не пуши.

Гледала сам дечке који су улазили. Кунем се да је огромна већина прије изашла него ушла. Мокре руке нисам видјела чак ни код оних који су се у заходу задржали више од петнаест минута.

Хрвати се више боје воде него короне. Да сажмем. Корона је у Хрватској, паници нема мјеста, шири се кихањем, пљувањем, прљавим рукама, лијека нема, смртност је мала за оне који преживе, цјепиво ће бити готово за коју годину, доктор Ђикић је рекао да ће се вирус сам изгубити кад мало угрије, данас у Лици пада снијег, од короне умиру само стари, болесници од рака, срчани болесници и понеко дијете и млади људи и људи у средњим годинама.

Ја сам опуштена, вјерујем у Бога, перем руке, док ово пишем на лицу имам маску коју сам платила пет еура, муж је из Лике довезао грах и крумпир.

Никоме не отварамо врата, ја пратим Индекс из минуте у минуту, муж Н1 из сата у сат зато јер они не шире панику. Да, корону шире и мачке.

Не питајте ме зашто наша Пепица више није с нама. Муж ју је треснуо лопатом по глави и убацио у зграду једне странке која је у ових тридесет година, уз Божју помоћ, побила више Хрватица и Хрвата него ће то учинити ова корона и хорде корона које ће нам доћи иза ње. Да.

Опустимо се. Јебеш корону. Зна се одакле Хрватској смрт пријети.

 

Текст објављен на блогу ауторке Рудан.инфо


Бука препорука

Колумне

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.