ВИШЕМИЛИОНСКИ ДУГОВИ: Топ 10 највећих дужника по основу ПДВ-а, акциза и царина

Топ 10 највећих дужника у БиХ...

Maja Isović Dobrijević / 12. јануар 2018

Управа за индиректно опорезивање Босне и Херцеговине објавила је нову, освјежену листу највећих дужника по основу пореза на додатну вриједност, дужници акциза и царинских дужника.

Извјештај о дужницима који је објављен почетком 2018. године.

Након што је 01.01.2014. године ступио на снагу Закон о измјенама и допунама Закона о поступку индиректног опорезивања, по први од успоставе Управе за индиректно опорезивавње БиХ, стекли су се законски услови за јавно објављивање имена дужника, који имају неизмирене обавезе по основу ПДВ-а, акцизе и царине.

Поред јавне објаве дужника, у Закону о измјенама и допунама Закона о поступку индиректног опорезивања, којег је на приједлог УИО и УО УИО усвојила Парламентарна скупштина БиХ, накнадни терет принуде је смањен са 10 на пет посто, а затезна камата са 0,06 на 0,04 посто сваког дана закашњења.

Сви обвезници који не желе да се нађу на јавно објављеној листи дужника и тиме угрозе своју пословну репутацију, требају да изврше уплату дуговања по основу индиректних пореза. У документима испод налазе се сви дужници чији дуг је већи од 25.000 КМ.
Ово су тренутно највећи дужници:

Дужници по основу ПДВ-а:

 

Дужници по основу акцизе:

 

Извјештај о дуговима физичких и правних лица из царинског поступка:

 

 Извор табеле: Управа за индиректно опорезивање

 

 

Остале дужнике можете погледати ОВДЈЕ

 

 

 


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.