Вишковић најавио “Из буджета 70 милиона КМ за повећање плата”

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је данас у Бањалуци да ће из буджета Српске за повећање плата бити издвојено 70 милиона КМ.

SRNA / 19. мај 2021

Вишковић је представнике политичких странака које чине већину у Народној скупштини Републике Српске информисао о сету законских рјешења које је припремила Влада Српске, а којима ће бити регулисано повећање плата, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Ријеч је о Закону о платама запослених у јавним установама у области здравства Републике Српске, Закону о измјенама Закона о платама запослених у области високог образовања и студентског стандарда, Закону о измјенама Закона о платама запослених у основним и средњим школама и ђачким домовима, Закону о измјени Закона о платама запослених у области културе, те Закону о платама запослених у области правосуђа.

Приједлоге ових закона, Влада Републике Српске сутра ће разматрати по хитном поступку, како би их што прије упутила у процедуру у Народну скупштину Републике Српске, с циљем да ступе на снагу 1. јуна ове године.

Вишковић је информисао представнике странака да ће Влада донијети и мјере, с циљем повећања плата радника у реалном сектору, које се односе на повећање неопорезивог дијела личних примања, као и да ће донијети нову одлуку о повећању најниже плате у Републици Српској.

Представници странака владајуће коалиције нагласили су да је ријеч о одговорним и квалитетним мјерама Владе Републике Српске, те дали пуну подршку Влади да крене у процедуру измјене законске регулативе, с циљем повећања зарада у јавном и приватном сектору.

Састанку су присуствовали и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић и министар финансија Зора Видовић.  


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.