Власница страдалог хаскија у Бањалуци: Мој пас је ХЕРОЈ

"Мој пас је за мене испао херој јер је дао свој живот да би можда спасио нечији други", рекла је Сара Рољић данас у Бањалуци.

Maja Isović Dobrijević / 03. август 2017

НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ:

Због угинућа пса градоначелник Бањалуке наредио додатне контроле фонтане у парку "Петар Кочић" 

 

 

Власница хаскија Сара Рољић, који је прије два дана угинуо у фонтани у парку Петар Кочић у центру града, сузних очију је поручила градоначелнику Бањалуке да је њен пас херој. Она је такође рекла да су ју контактирали из Градске управе Бањалука тражећи копију ветеринарске потврде о пост морталном прегледу пса како би се увјерили да је пас угинуо од струјног удара у фонтани у бањалучком парку "Петар Кочић". "Изгледа да мени не верују, а ни човеку који ради свој посао. Мој пас је за мене испао херој јер је дао свој живот да би можда спасио нечији други. Из Градске управе сматрају да се све може исправити и поправити, па су ме питали су ме да ли желим нешто заузврат. Међутим, мени ништа не треба. Мог пса више ништа не може вратити", рекла је Сара данас у Бањалуци додајући да воли свој град, али да у њему више нико не може бити сигуран . Она је поручила родитељима да добро припазе на дјецу док су у парку "Петар Кочић". Драшко Станивуковић, одборник ПДП у Скупштини града рекао је да је  угинуће кућног љубимца након скока у фонтану, у бањалучком парку "Петар Кочић" други случај страдања животиње на истом мјесту и то никако не може бити случајност. То је био и повод данас одржане пресс конференције за новинаре на којој су учествовали и Горан Милојевић из Удружења за заштиту животиња “Кербер” и власница настрадалог хаскија Сара Рољић.

 

Фото: Фацебоок

 

"Тражимо одговорност! Ово је други случај у истој фонтани.Да ли је могло бити нечије дијете? Докле ћемо тако лако скидати одговорност са себе? Све исправно, а два пса угинула. Погледајте мишљења ветеринара. Покренули смо питање азила и заштите паса на територији града Бањалука. О овим темама разговарао сам са Саром којој је пас страдао, као и са Гораном из удружења Кербер. Борићемо се и даље", написао је Драшко Станивуковић на својој ФБ страници. Подсјетимо да је Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио медијима да нема никаквог разлога за забринутост грађана због информација да се у фонтани у парку „Петар Кочић“ страдао пас због струјног удара и да надлежне градске службе током провере ових навода нису нашли никакве елементе које би потврдиле да постоји било каква опасност. Градоначелник је такође рекао да фонтана није намијењена за игру домаћих животиња, те да ни у самом парку, према градским прописима, није дозвољено шетање паса.

 

Потврда ветеринара да је пас преминуо од струјног удара

Синоћ смо били у парку Петар Кочић и фонтана је била пуна воде, а јутрос је испражњена.

 

Фото: БЛ Мој град, фотографисано 3. 8. 2017.

 

 

 

Везан текст:

Бањалучани у страху: Како је настрадао пас у фонтани у парку "Петар Кочић"?

 

 

 

 

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.