Завршен главни претрес у случају покушаја убиства новинара Владимира Ковачевича. У петак пресуда

Данас су изречене завршне ријечи у случају покушаја убиства новинара Владимира Ковачевића.

Maja Isović Dobrijević / 09. јул 2019

Foto: BUKA

 

Главни претрес у случају покушаја убиства новинара Владимира Ковачевића одржан је данас у Окружном суду у Бањалуци. Претресу су присуствовали представници окривљене и оштећене стране и обје стране изнијели су своје виђење и представили доказе у овом случају.

Тужитељица Татјана Нинковић предочила је доказе против Марка Чолића који је оптужен за покушај убиства Владимира Ковачевића наносећи му тешке тјелесне повреде у саучесништву са Дукић Недељком који је у бјекству.

 

 

„Неоспорано је доказано да је Чолић учинио ово кривично дјело убиства са покушајем. Љекар је утврдио да је оптужени добио тешке физичке повреде јер је задобио четири ударца у предјелу главе и три ударца у осталим дијеловима тијела“, рекла је тужитељица.

Између осталог у завршним ријечима рекла је да је ДНК вјештачењем утврђено да Чолићеви трагови налазе на металној шипци која је пронађена на мјесту злочина.
Тужилаштво је на крају тражило да је оптуженом и даље продужи притвор и након изрицања пресуде.

Гордан Јовишевић адвокат оптуженог рекао је да Тужилаштво није доказало да је Чолић Марко извршио ово кривично дело. Он је изнио доказе одбране и на крају је тражио ослобађајућу пресуду за Чолић Марка.

 

Фото: Адвокат Јовишевић обратио се новинарима

 

Данас се и Чолић такође обратио Судском вијећу, рекавши да нема никакве везе са премлаћивањем Ковачевића. Чолић је рекао и да му је жао Ковачевића. Затражио је да буде пуштен на слободу, како би могао посјетити гроб родитеља који су преминули док је он био у притвору. Додао је да је отац троје малољетне дјеце.

О мотиву напада и именима налогодаваца напада на овом завршном претресу није се говорило.

Суђење Чолићу почело је у фебруару ове године.

Подсјетимо да је новинар из Бањалуке Владимир Ковачевић 26. августа прошле године нападнут испред своје зграде у насељу Обилићево/Мејдан у вечерњим часовима у моменту када се враћао са посла.

Како је раније рекао Ковачевић, два непозната мушкарца са капуљачама на глави су му пришла из мрака и почели да га туку палицама на развлачење.

"Развукли су шипке и почели да ме ударају...Покушао сам да се браним, док су они ударали по глави и тијелу тим шипкама. Позивао сам упомоћ, они су ударали и онда су побјегли у аутомобил и одвезли се у непознатом правцу..., испричао је Ковачевић, наводећи да му је глава разбијена на два мјеста и да има повреде по уху, лицу и тијелу.

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.