ЗДРАВСТВО Погледајте ко је замијенио медицинске раднике који су отишли у Нјемачку

Ко нас лијечи?

Tatjana Čalić / 18. јун 2019


Већ одавно се говори како је један од горућих проблема здравственог система недостатак медицинских сестара и техничара, али и стручњака доктора, који напуштају Републику Српску, или то планирају да ураде, због посла у иностранству.


Међутим ако погледамо званичну статистику, медицински радници и нису напустили РС у великом броју - за годину дана мање их је за 74.

 

Тако је на крају 2017. број медицинских радника износио 9.376, а годину дана раније 9.450.

Запослени у здравственим установама на крају 2017.

 

Запослени у здравственим установама на крају 2016.

 

Међутим, предсједник Струковног синдиката доктора медицине Миодраг Фемић за Буку каже да се из званичне статистике тешко шта може закључити, а поготово добити одговор ко нас лијечи што је од суштинског значаја  за све наше грађане.


Неспорна чињеница је, наглашава,  да искусни и провјерени здравствени кадрови континуирано и у све већем броју напуштају јавну здравствену службу и да здравствени радници буквално траже било какву прилику да напусте застарјели здравствени сyстем- то су и љекари, поготово млађе животне доби, али највише одлазе искусне медицинске сестре и техничари. 


Сви они одлазе, тврди,  у иностранство или у приватни здравствени сектор који се све више и убрзано развија. 


Чињеница је и да је сада у нашем систему и велики број искусних кадрова старије животне доби и да и они већином ускоро одлазе у пензију, или су већ сада у пензији. Недовољно је младих кадрова у систему који су редовно стекли формално образовање и који могу у кратким роковима да задовоље све захтјеве квалитета. Због тога је у јавним здравственим установама све више експресно и под сумњивим околностима преквалификованих здравствених радника који буквално “освану” на неком радном мјесту, а сигурно нису довољно стручни да одрже раније успостављен квалитет здравствених услуга. Ово се нарочито односи на област здравствене његе у болничком сектору у којем је стање забрињавајуће”, појашњава Фемић. 


Исто тако велики проблем је, каже, и што је опште прихваћена пракса да директори имају широка дискрециона овлаштења код запошљавања здравствених радника у јавним здравственим установама која се проводе углавном без јавног огласа. Зато нема здраве конкуренције у слободном приступу праву на запошљавање, нема планова потреба за одобравање специјализација докторима медицине, не поштују се усвојене систематизације, или оне и не постоје, нема готово никаквих планова кадрова за укупне потребе јавне здравствене службе у РС, а ни за већину јавних здравствених установа не постоје усвојени планови о мрежи здравствених установа на републичком и локалном нивоу, иако су све те обавезе утврђене законом. 

Незаконито је и неприхватљиво да се посао у јавним здравственим установама искључиво добија на основу личних, родбинских или политичких веза, а не треба искључити и сумњу на корупцију приликом запошљавања која сигурно постоји”, категоричан је наш саговорник.


На наше питање који специјалисти су дефицитарни, Фемић каже – сви.


Погледајте старосну структуру специјалиста и супспецијалиста који сада бројем једва одржавају наш здравствени систем и ако знате чињеницу да вам је потребно просјечно десет година да од младог доктора медицине добијете оперативног и сручног супспецијалисту, онда лако можете закључити да ће због недостатка кадрова наш систем здравствене заштите буквално нестати до 2025.године, осим ако се хитно нешто не предузме”, закључио је предсједник Струковног синдиката доктора медицине РС.

 

Занимливо је да када се  подаци са почетка текста упореде са 2007. годином, када нико није ни говорио о одласку медицинског кадра, дође се до закључка да смо за 10 година постали богатији за 1029 медицинских радника. Те 2007. године било их је 8347.


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.