Dodik: Da Izetbegović poštuje Ustav, BiH ne bi bila u krizi i paralizi

Predsjednik SNSD Milorad Dodik rekao je da SNSD uvijek poštuje Ustav BiH, te da ga tako poštuje i (predsjednik SDA) Bakir Izetbegović onda BiH ne bi bila u permanentnoj krizi i paralizi.

Srna / 29. Juni 2019

– Ustav BiH je ono što je od početka u našem nastojanju, isto kao i da ovdje gradimo stabilnu zajednicu. Naravno da sa tim ide i poštivanje zakona, ali ako on misli na tu vrstu priče kako je neko nametnuo priču o zakon o odbrani i da treba da se radi onda mu poručujem da to niko ne krši, niti je kršio, niti misli da krši u narednom vremenu – rekao je Dodik na pitanje novinara da prokomentariše izjavu Izetbegovića da Savjet ministara može biti formiran naredne sedmice ukoliko su Dodik i SNSD, kako kaže, spremni da poštuju Ustav i ranije donesene zakone.

Dodik je naglaio da u tom pogledu nigdje ne piše nikakva obaveza, osim da će institucije da rade na tome i one i rade.

 

Lider SNSD je dodao da nije prvi put da Izetbegović tako nešto kaže i ponovio da SNSD poštuje, prije svega, Ustav BiH, a samim tim i zakone

– Kamo sreće da i on poštuje Ustav i zakone, jer onda BiH ne bi bila u permanentnoj krizi i paralizi – konstatovao je lider SNSD.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.