HODATE NA SOPSTVENU ODGOVORNOST: Podzemni prolaz kod tržnog centra "DELTA" nema upotrebnu dozvolu ni šest mjeseci nakon svečanog otvaranja

Tržni centar Delta svečano je otvoren 21. marta, ali ni nakon šest mjeseci podzemni prolaz nema upotrebnu dozvolu, tako da ga građani koriste na sopstvenu odgovornost.

Elvir Padalović / 05. Septembar 2019

Foto: BUKA

 

Potvrđeno je ovo za BUKU iz Puteva RS, koji su nam saopštili kako će prema izvođaču radova biti primijenjene sve odredbe Ugovora o izvođenju radova, dok je nadzorni organ nad izvođenjem radova Institut za građevinarstvo ,,IG,, Banja Luka.

Nenad Nešić v.d. direktora Puteva RS rekao je za BUKU da se nijedna novoizgrađena građevina ne može koristiti bez upotrebne dozvole. 

"Tako i za radove podzemnog prolaza, koji još nisu završeni, nije rađen tehnički prijem niti postoji upotrebna dozvola", kazao je on za BUKU.

Korištenje podzemnog prolaza trenutno se odvija na odgovornost korisnika koji isti koriste samoinicijativno. 

Takođe, odgovornost je i na izvođaču radova, koji nije zabranio korištenje prolaza dok se ne završe ugovoreni radovi", rečeno nam je u ovom preduzeću.
 
Ipak, rečeno nam je kako je izvođač radova obećao da se montaža pokretnih stepenica i stavljanje u funkciju može očekivati krajem septembra mjeseca 2019.godine, dok su elevatori (pokretne stepenice) stigli na gradilište 03.09.2019.

Podsjetimo da je Delta svečano otvorena 21. marta, a nekoliko dana prije toga otvoren je kružni tok ispred ovog tržnog centra. Dakle, prije više od pet i po mjeseci.

Tada su kružnu raskrsnicu otvorili predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i vršilac dužnosti direktora preduzeća Putevi Republike Srpske Nenad Nešić.

Premijer Srpske je rekao da je u rekordnom vremenu završen kružni tok koji, ne samo što uljepšava ambijent, nego je i praksa svuda u Evropi, jer su to najbolji objekti sa stanovišta bezbjednosti saobraćaja, a koristiće i pješacima za koje su sagrađeni podzemni prolazi za bezbjedno kretanje.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća Putevi Republike Srpske Nenad Nešić naveo je da je riječ o veoma zahtjevnoj kružnoj raskrsnici sa pothodnicima, dodavši da je veći dio finansijskih sredstava u iznosu oko 1,7 milion KM uložen u izgradnju pothodnika. 


 


Buka preporuka

Ekonomija

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.