Njen nestanak bio je misteriozan, pronalazak se pokazao još većom enigmom

Švedska studentica koju su sasvim slučajno fotografirali kao beskućnicu na ulicama Rima, misleći da se radi o Madeleine McCann, Britanki koja je kao četverogodišnjakinja nestala prije devet godina, maknula je apsolutno sve svoje fotografije iz porodičnog doma prije nego što je nestala, rekao je njezin shrvani otac za Daily Mail.

Daily Mail / 25. Novembar 2016

 Živi kao beskućnica
Embla Jauhojarvi nestala je prije šest mjeseci da bi se ispostavilo da spava na ulicama glavnog italijanskog grada i živi kao beskućnica.

Međutim, unatoč tome što se u srijedu susrela s roditeljima, koji su doletjeli u Rim čim su vidjeli njenu sliku na internetu, 21-godišnja djevojka još uvijek se ne želi vratiti kući.

Osim toga, odbija govoriti materinji jezik, komunicira samo na engleskom ili italijanskom.

Trenutno je smještena u sigurnom dijelu bolnice u Rimu te je pod posebnim nadzorom ljekara.

- Embla je u bolnici i ne može izaći. Maknula je sve svoje fotografije iz porodočnog albuma i sa zidova prije nego što je nestala. Iskaznicu za knjižnicu je izrezala u komadiće. Ne znam što nije u redu i što joj se dogodilo. Bila je jako prljava kad smo se vidjeli’, rekao je njen prilično izbezumljeni otac, Tahvo Jauhojarvi, za Daily Mail.

Jauhojarvi i njegova bivša supruga Ilona Kapp susreli su se s Emblom u švedskoj ambasadi.

S roditeljima nije htjela pričati na švedskom jeziku, već im se obraćala samo na engleskom i italijanskom. Embla inače pati od Aspergerova sindroma zbog čega je procjena ljekara još važnija, a roditelji očekuju ponovni susret vrlo brzo.

Zabrinuti prolaznik

Nakon emotivnog susreta otac je rekao: ‘Ona je slomljena. Embla nije svoja, potpuno je druga osoba. Jedva je razgovarala s nama. Želi se vratiti živjeti na ulici, ne želi doći kući. Mi je želimo povesti natrag u Švedsku, ali to je trenutno jako teško. Kad bismo barem bili tamo, sve bi bilo lakše.’

Fotografija Emble proširila se internetom nakon što ju je zabrinuti prolaznik zamijenio za nestalu Madeleine McCann. Međutim, zbog dobi je ta opcija odmah isključena, a djevojka je identificirana nakon što je otac vidio sliku i odmah otišao u policiju.

Roditelji su, naime, prije nekoliko mjeseci prijavili njen nestanak nakon što je rekla da ide u Italiju studirati, no nikome se nije javljala. Međutim, policija im nije mogla puno pomoći jer se radi o odrasloj, punoljetnoj osobi, pa su pretpostavili da je sama odlučila ‘nestati’.
 


Buka preporuka

Tema

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.