Sastanak Ferageta i Lepira: Podsjećanje na Dodikovo obećanje da će izbaciti sve tužioce koji ne budu radili svoj posao!

Sastanak je zakazan za danas 12:30 sati u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Maja Isović Dobrijević / 17. Septembar 2019

Foto: BUKA

 

Advokat porodice Dragičević, Ifet Feraget danas će se sastati sa glavnim tužiocem u predmetu ubistva Davida Dragičevića, Želimirom Lepirom, saopšteno je iz "Pravde za Davida".

Sastanak je zakazan u 12:30 sati u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Neformalna grupa građana "Pravda za Davida" pozvala je medije da isprate ovaj sastanak.

"Mi svakako planiramo sačekati ishod razgovora ispred zgrade Tužilaštva. Nadamo se i vašem prisustvu. Ujedno podsjećamo člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika na obećanje dato javnosti da će sa narodom iz kancelarija OJTBL izbaciti sve tužioce koji ne budu radili svoj posao", saopšteno je iz ove grupe.

Takođe pozivaju čitavu političku scenu (poziciju i opoziciju) da im se pridruže ili bar onaj dio kojem je cilj vladavina prava u zemlji gdje je nerad tužilaštva postao uobičajena pojava.

"Dokaze da tužilac ne radi imamo, obećanje imamo ... mi i dalje čekamo odgovor institucija na pitanje "Ko je ubio Davida?", ističu iz ove grupe.

Ovaj slučaj na noge je digao i ujedinio građane Banjaluke, Republike Srpske, BiH, regiona i svijeta.

Slučaj ubistva Davida Dragičevića još nije riješen.

Višemjesečni protesti Pravde za Davida kulminirali su tokom održavanja tri velika skupa u Banjaluci, kada su su okupile desetine hiljada građana. Posljednji veliki skup održan je 5. oktobra, dva dana prije izbora u BiH.

Protesti Pravde za Davida na Trgu Krajine okončani su 25.12.2018. godine hapšenjem Davora Dragičevića i čišćenjem Trga Krajine. Par dana nakon toga protesti su se održavali spontano, šetnjama banjalučkim ulicama, predvođeni Davorom Dragičevićem.

Davidova smrt i okupljanja Pravde za Davida događaj je koji je zauvijek promijenio Banjaluku.

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.